Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти оголосили про "вивезення" населення Запорізької області
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти оголосили про "вивезення" населення Запорізької області

Оголошено про "вивезення" населення прифронтових міст та містечок

5 травня 2023, 17:04
Поділіться публікацією:

Окупанти оголосили про "проведення часткового вивезення мешканців прифронтових населених пунктів". Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на заяву заступника гауляйтера окупованої частини Запорізької області Володимира Рогова. За словами рашиста, вони "вирішили тимчасово перевезти мешканців 18 прифронтових населених пунктів углиб регіону". Формальна причина – посилення обстрілів.

Окупанти оголосили про "вивезення" населення Запорізької області

Василівка чекає ЗСУ

"Переміщення" населення окупаційна адміністрація запланувала з населених пунктів: Тимошівка, Смирнове, Тарасівка, Орлянське, Молочанськ, Куйбишеве, Пришиб, Токмак, Мала Білозерка, Василівка, Велика Білозерка, Дніпрорудне, Михайлівка, Кам'янка-Дніпровська, Енергодар, Пологи, Кінські Роздори, Розівка.

"Люди будуть забезпечені коштами для організованого виїзду, одноразовими виплатами. Будуть вирішені питання з розміщенням та харчуванням. Тимчасове переміщення буде організоване в межах регіону", — заявляють окупанти.

Нагадаємо, що і окупанти, і Україна, і світ очікують на початок ймовірного українського контрнаступу. Коли він розпочнеться, невідомо, але заяву про "вивезення" населення вже прокоментував віце-прем'єр України Михайло Федоров, який народився у Василівці.

"Моє рідне місто, Василівка, скоро побачимося", — написав у телеграм Михайло Федоров.

Тим часом, Україна підготувала тисячі операторів дронів.

У Мелітополі вже черги на заправках: чого бояться окупанти.

А цими днями стало відомо про загибель енергетика, військовослужбовця Олексія Хабатюка.

Він працював у Держагентстві екоінвестицій, був головою Фонду цільових екологічних інвестицій та віддав п'ять років життя департаменту енергоефективності "Нафтогазу". З приходом повномасштабної війни Олексій Хабатюк взяв у руки зброю та пішов на фронт. Він мав звання сержанта Збройних сил України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини