Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти концентрують свої зусилля на одному завданні
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти концентрують свої зусилля на одному завданні

Росіяни дуже бояться українського контрнаступу

12 травня 2023, 18:59
Поділіться публікацією:

Мета нинішніх артилерійських, ракетних та бомбових ударів супротивника по найближчому українському тилу – протидія контрнаступу. Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов.

Окупанти концентрують свої зусилля на одному завданні

Олег Жданов

"Вони намагаються максимально вразити та створити хаос у прифронтовій зоні, бо дуже бояться нашого контрнаступу", — говорить про тактику противника військовий експерт Олег Жданов.

За добу противник завдав шість ракетних обстрілів — містам Слов'янськ, Костянтинівка, Запоріжжя. Ці атаки призвели до жертв серед мирного населення, пошкодження приватного житла та інфраструктури. Крім того, надійшли повідомлення про 59 ударів авіації з боку супротивника та 95 ударів із реактивних систем залпового вогню.

"Противник дуже сильно активізує авіацію та реактивну артилерію, великого калібру, далекобійну. В основному, системи "Смерч" та "Ураган". "Смерч" застосовує боєприпаси "Торнадо Г" з дальністю 110-120 кілометрів", — також зазначає експерт.

Імовірність нових ударів дуже висока.

Тим часом, у ГУР прокоментували конфлікт Пригожина та Шойгу.

Литва закликала Захід перейти червоні лінії у допомогу Україні.

А росіяни знову відійшли під Бахмутом. Так, сьогодні офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що підрозділи ЗС РФ "перегрупувалися" під Бахмутом, нібито зайнявши більш вигідний рубіж. Втім, ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина ця заява, схоже, дуже розлютила. Його прес-служба опублікувала короткий аудіокоментар, у якому Пригожин обіцяє докладніше розповісти, що це "перегрупування" означає для його найманців на Бахмутському напрямку.

"Те, що сказав Конашенков, називається втечею, а не перегрупуванням", — заявив підвищеним тоном Євген Пригожин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини