Головна Новини Суспільство Війна з Росією Обстановка накалюється: мер Курчатова звернувся до людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Обстановка накалюється: мер Курчатова звернувся до людей

Бої йдуть уже за кілька десятків кілометрів від Курчатова

9 серпня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:

За кілька десятків кілометрів від кордонів російського міста Курчатів, в якому знаходиться Курська АЕС, йдуть бойові дії. Як передає портал "Коментарі", про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова міста Ігор Корпунков.

Обстановка накалюється: мер Курчатова звернувся до людей

Курська АЕС. Фото: із відкритих джерел

"Обстановка напружена, діє режим надзвичайної ситуації. Проте всі служби, підприємства, у тому числі адміністрація міста працюють у штатному режимі", — написав градоначальник.

За його словами, "ворог" використовує не лише бойове озброєння, а й "психологічний спецназ", щоб посіяти паніку серед населення, створивши некеровану ситуацію та хаос.

Як відомо, МНС Росії віднесло ситуацію в Курській області до "надзвичайної ситуації федерального характеру".

Читайте також на порталі "Коментарі" — від офіційних осіб України практично немає інформації про події, що відбуваються в Курській області РФ. Проте радник глави Офісу президента Михайло Подоляк все ж таки озвучив деякі версії. Спочатку він заявив у себе в Тelegram, що це хороший привід показати чи справді росіяни проти війни чи все ж таки підтримують путінський режим. А вже згодом заявив, що операція в Курській області може допомогти Україні мати впевненішу позицію перед другим самітом світу. Чи насправді можна сказати, що ця операція може посилити переговорні позиції України? Чи справді Україна змогла застати РФ, що називається зненацька? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – бої в Суджі: у Міноборони РФ вперше визнали, що стримати сторону, що настає, не змогли.

Раніше "Коментарі" писали — операція в Курській області: у США назвали сценарії реагування РФ на ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини