Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нові штурми Авдіївки: у США розповіли, чи наблизилася РФ до захоплення міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові штурми Авдіївки: у США розповіли, чи наблизилася РФ до захоплення міста

Експерти ISW вважають, що нові штурми на Авдіївському напрямку не призведуть до швидкого просування росіян та захоплення населеного пункту

25 листопада 2023, 11:10
Поділіться публікацією:

Нові штурми Авдіївки росіяни розпочали зі "слабкими механізованими силами", і атаки ворога "не призведуть до швидкого просування". Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Нові штурми Авдіївки: у США розповіли, чи наблизилася РФ до захоплення міста

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

В ISW зазначають, посилаючись на українські офіційні особи, що російські війська розпочали нову наступальну операцію у напрямку Авдіївки.

Фахівці при цьому припускають, що росіяни наступають зі слабкішими механізованими силами, ніж під час попередніх наступальних хвиль, що відбулися у жовтні.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили щонайменше 50 російських атак на Авдіївському напрямку 23 та 24 листопада.

Експерти зазначають: великі наземні штурми піхоти, ймовірно, становитимуть значну загрозу українським військам, які обороняються на Авдіївському напрямку, але не призведуть до швидкого просування росіян у цьому регіоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у районі Авдіївки Донецької області російські війська кинули вперед кілька механізованих колон із броньованою технікою. Проте настання не вдалося, загарбники втратили майже 80% техніки. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіяни масовано атакували дронами Київ: скільки повітряних цілей вдалося знищити.

Раніше "Коментарі" писали, чого не вистачає Україні для більш ефективної боротьби з агресором: що може статися на фронтах. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини