Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова зброя Росії на фронті: велика загроза для західної техніки
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова зброя Росії на фронті: велика загроза для західної техніки

Українські солдати та військова техніка усе більше стикається з неприємностями через нову російську зброю.

29 червня 2023, 09:57 comments10407
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські військові вказують, що російські сили нарощують використання дешевих дронів-камікадзе, які здатні знищити дороге західне обладнання. Окрім того, від російських безпілотників складно захиститись. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Нова зброя Росії на фронті: велика загроза для західної техніки

Російські дрони "Ланцет" створюють небезпеку. Фото з відкритих джерел

За словами українських військових Росія усе більше використовує на фронті безпілотник "Ланцет". Вони здатні пошкодити та знищити цінну військову техніку, яку Україна отримує від західних партнерів, зокрема танки Leopard 2 та гаубиці Caesar. Відповідні відео з’являються у проросійських соціальних мережах.

Reuters повідомляє, що під час розмови з кількома українськими військовими бригадами, вони назвали безпілотник "Ланцет" однією з найбільших загроз на полі бою. Окрім того, використання цієї зброї зросло останнім часом.

"Раніше, навесні, ланцети використовували не так часто, як зараз", — говорить артилерист Богдан з позивним "Док", який воює поблизу Авдіївки.

Помічник старшого наукового співробітника Центру нової американської безпеки Семюель Бендетт стверджує, що Міноборони РФ збільшило виробництво "Ланцетів", адже розглядає його як дешевий спосіб знищення західної техніки. Один безпілотник "Ланцет" коштує близько 35 тис. доларів, тоді як російська ракет С-300, яка впала на Краматорськ оцінюється у кілька сотень тисяч доларів. А танк Leopard 2 вартує кілька мільйонів.

Нова зброя Росії на фронті: велика загроза для західної техніки - фото 2

Російські дрони "Ланцет"

Радник міністра оборони України Юрій Сак визнає проблеми з російськими безпілотниками "Ланцет" та вказує, що хоч українці збивають 1-2 дрони кожного дня, однак це не є 100% показником. Сак пояснює, що Україна потребує у різні системи ППО проти цих дронів, зокрема радари з автоматичними гарматами для боротьби з дронами, системи електронної боротьби, сітки та металеві клітки. Якщо ці засоби не спрацьовують українські солдати намагаються знищити безпілотник "Ланцет" зі стрілецької зброї, однак за словами Сака це складно зробити через високу швидкість російського дрона-камікадзе.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спецслужби Швейцарії дали невтішний прогноз щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про Данілова, який прогнозує нові бунти в Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини