Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найбільша атака РФ на енергетику за останній час: чи будуть перебої зі світлом
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільша атака РФ на енергетику за останній час: чи будуть перебої зі світлом

По Україні перебої зі світлом, знеструмлено лінію до ЗАЕС

22 березня 2024, 07:44 comments7046
Поділіться публікацією:

Країна-агресор здійснила масштабну атаку на енергетичну систему України за останній час. Зафіксовано попадання в об'єкти генерації та системи розподілу у різних галузях. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Найбільша атака РФ на енергетику за останній час: чи будуть перебої зі світлом

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Міністр зазначив, зараз ворог здійснює наймасштабнішу атаку на українську енергетику останнім часом. Мета – не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій у роботі енергосистеми країни.

"На жаль, є потрапляння та пошкодження об'єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. Крім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС", — зазначив Герман Галущенко.

У Міненергетики додали, що у частині регіонів є перебої зі світлом. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання.

Варто зазначити, що в ніч на 22 березня російські військові масштабно атакували Україну ракетами та ударними безпілотниками. Близько 4:00 Повітряні сили ЗСУ повідомили про пуски ракет стратегічними бомбардувальниками Ту-95 із регіону Каспійського моря. Також повідомлялося про зліт бомбардувальників Ту-22М3 та МіГ-31 з аеродрому "Саваслейка" в Нижегородській області.

Згодом вибухи пролунали у Київській, Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій областях.

Через обстріл міста рух по автодорожньому переїзду греблі Дніпровської ГЕС повністю обмежений.

У Харкові та Дніпрі після обстрілів зникла електроенергія.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Путін влаштував "удар помсти" по Києву: чи невдовзі Росія знову вдарить.

Також "Коментарі" повідомляли – чого боїться Путін: чому Захід зволікає з наданням всього необхідного Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини