Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наслідки атаки безпілотників на Кремль – чому це схоже на інсценування
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки атаки безпілотників на Кремль – чому це схоже на інсценування

З того, що трапилося, у Росії може бути свій інтерес

4 травня 2023, 13:10 comments1504
Поділіться публікацією:

Минула доба після атаки на Кремль невідомих безпілотників. Розглядаються різні версії події, включаючи інсценування "теракту" самими російськими спецслужбами. З РФ звучать шалені погрози, Україна ж свою причетність до цього удару заперечує. Що можна сказати про цю НП на даний момент, коли пил трохи вщухнув? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Наслідки атаки безпілотників на Кремль – чому це схоже на інсценування

Удар по Кремлю. Фото: з відкритих джерел

Країна-агресор створює підстави, щоб наносити "відповідні удари" по Україні

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда вважає, що в появі інформації про атаку безпілотників на Кремль проглядається низка важливих моментів.

"Перший та основний – інформація виходила з РФ і виглядає максимально керованою. Тому у своїх оцінках ми повинні виходити з того, що Росія тут могла мати свій інтерес, – пояснює експерт. – Друге – Кремль – це сакральний символ для росіян. І я не виключаю, що цей керований витік про атаку дронів має на меті показати необхідність мобілізації. Тим більше, напередодні 9 травня, яке в РФ сприймається як продовження культу перемоги. Третє – країна-агресор створює підстави, щоб наносити "відповідні удари" по Україні. Причому такі удари, які можуть створити ілюзію змін на користь РФ. Але це лише ілюзія. Четвертий момент – багато говорять про майбутній контрнаступ ЗСУ. А будь-які військові дії в сучасному світі йдуть не лише на полі бою, а й в інформаційному просторі. І це також слід враховувати. П'яте – Україна має значно важливіші завдання щодо звільнення своєї території. Це важливіше, ніж бажання налякати Путіна, який, згідно з російською пропагандою, не спить ночами, спостерігаючи за тим, що відбувається у РФ, Україні та світі".

Крім того, зазначає Євген Магда, таким чином росіяни, можливо, намагаються виправдати варварські удари по території Херсона та Херсонської області, які продовжують "кошмарити", намагаючись продемонструвати свою здатність на щось вплинути.

"Але тероризм – не є ознакою впливу. Швидше, це ознака слабкості", – констатує експерт.

Схоже, атака безпілотників на Кремль є постановочною

Народний депутат України ІХ скликання, екс-гендиректор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов розмірковує так:

"Зважаючи на те, що відбувається в російському інформаційному полі, атака на Кремль була театральною постановкою. Не виключаю, що країна-агресор це використовуватиме, щоб йти на загострення".

Муса Магомедов нагадує, як окупанти влаштували демонстративну евакуацію дітей (і не лише) із Донецька та інших підконтрольних їм міст Донбасу напередодні широкомасштабного вторгнення РФ. Мовляв, ось-ось ЗСУ нападуть. А в результаті відкриту агресію влаштувала саме Росія під виглядом захисту народу Донбасу.

"Схоже, атака безпілотників на Кремль також є постановочною, – зазначає нардеп. – І щоб підігрівати ситуацію всередині РФ (не виключено, що з прицілом на мобілізацію), і щоб у разі наступу ЗСУ мати можливість виправдати удари по Києву".

Читайте також на порталі "Коментарі" — товариш Сі знову здивував: чи Китай змінив своє ставлення до РФ і України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини