Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нардепка вказала на проблему для військових у новому законопроєкті про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепка вказала на проблему для військових у новому законопроєкті про мобілізацію

У разі прийняття нового законопроєкту про мобілізацію в Україні, військові отримають "безлімітну" службу та проблеми з демобілізацією, стверджує Бобровська.

8 лютого 2024, 15:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народна депутатка Соломія Бобровська вважає, що за новим законопроєктом про мобілізацію служба в армії перетвориться на "безлімітну", адже виконання норм демобілізації для військових складні і потребуватимуть багато часу для їх ухвалення.

Нардепка вказала на проблему для військових у новому законопроєкті про мобілізацію

Законопроєкті про мобілізацію має проблеми з демобілізацією. Фото з відкритих джерел

Членкиня Комітету ВР з питань нацбезпеки Соломія Бобровська в ефірі "Еспресо" критикує норми демобілізації у законопроєкті про мобілізацію в Україні. За її словами це одне з найболючіших питань для військових.

"Коли ми говоримо про те, що написано в законопроєкті, право на демобілізацію має військовослужбовець у разі проходження служби 36 місяців, а далі для цього потрібен його рапорт і рішення Ставки верховного головнокомандувача та указ президента. Це означатиме, що фактично безлімітну кількість часу, які сьогодні, наприклад, строковики хлопці, дівчата будуть очікувати", — стверджує Бобровська.

За її словами армія забирає людей на військову службу, однак не повідомляє їм про час, коли вони можуть демобілізуватись. За її словами така ситуація створює несприятливі умови мотивації для населення мобілізуватись для участі у війні.

Подібну позицію висловила й інша народна депутатка Ірина Геращенко, яка заявила, що норми про демобілізацію — "це білет в один кінець". Крім того, за її словами новий законопроєкт про мобілізацію має невеликі відмінності з попереднім та містить корупційні ризики та порушення прав людини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ветеран війни назвав "найбільшу діру" в новому законопроєкті про мобілізацію в Україні.

Також "Коментарі" писали про німецького генерала Фройдінга, який вказав на два фактори, через які Україні потрібно посилити мобілізацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини