Головна Новини Суспільство Війна з Росією Повноваження ТЦК, ротація і не тільки. У ВР розповіли, що мінятимуть в законопроєкті про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Повноваження ТЦК, ротація і не тільки. У ВР розповіли, що мінятимуть в законопроєкті про мобілізацію

У Верховній Раді до другого читання хочуть врегулювати ряд положень у законопроєкті про мобілізацію. Зокрема, у депутатів є питання до дії електронного кабінету, демобілізації та надмірних повноважень ТЦК

8 лютого 2024, 12:40
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді після голосування у першому читанні за законопроєкт про мобілізацію хочуть його доопрацювати, оскільки в такому вигляді як він є зараз, його не підтримають, передають "Коментарі".

Повноваження ТЦК, ротація і не тільки. У ВР розповіли, що мінятимуть в законопроєкті про мобілізацію

ВР готує зміни до законопроєкту про мобілізацію

Зокрема, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко вважає, що між першим і другим читанням новий законопроєкт про мобілізацію зазнає суттєвих змін, особливо в частинах, що стосуються захисту приватної власності громадян України, електронного кабінету, різних механізмів оповіщення громадян, ротацій тощо.

"До другого читання нам треба врегулювати питання стосовно приватної власності. Також треба переписати норму стосовно судових рішень без апеляцій. Багато питань до електронного кабінету, з яким треба розібратися. На жаль, не визначене питання ротації, і цим також треба займатися. Переважно важкі питання, що стосуються захисту прав громадян України. Над цим депутати будуть працювати далі"
, — підкреслив нардеп.

У свою чергу нардеп Ірина Геращенко нарікає, що у Верховній Раді не відбулося відкрите обговорення чутливого і резонансного законопроєкту. В залі проєкт розглядали за скороченою процедурою, без запитань міністру і без дискусії.

"Ця версія мало чим відрізняється від попередньої , порушує Конституцію, права громадян та містить корупційні ризики",
— написала нардеп у Фейсбуці.

Геращенко додала, що законопроєкт не вирішує проблему демобілізації.

"Норма щодо звільнення після 36 місяців безперервної військової служби за рішенням Ставки Верховного головнокомандувача- це про білет в один кінець, без встановлення чітких термінів служби"
, — заявила Геращенко.

Також, вона додала, що треба вирішувати питання з електронними повістками.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що за словами голови фракції "Слуги народу" Давида Арахамії, профільний комітет парламенту доопрацьовуватиме новий законопроєкт щодо мобілізації. Він пообіцяв, що буде проаналізовано підхід до аспірантів. Фінального рішення поки що немає, але парламентарі готові шукати компроміс.

Нагадаємо, у середу, 7 лютого, Верховна Рада підтримала у першому читанні оновлений варіант законопроєкту про посилення мобілізації. Незважаючи на те, що до нього є чимало зауважень, у тому числі Уповноваженого ВР з прав людини (омбудсмен) Дмитра Лубінця.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини