Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ветеран війни назвав "найбільшу діру" в новому законопроєкті про мобілізацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ветеран війни назвав "найбільшу діру" в новому законопроєкті про мобілізацію в Україні

Євген Дикий критикує новий законопроєкт про мобілізацію в Україні за недостатній тиск та штрафи для ухилянтів, які уникають мобілізаційного процесу.

4 лютого 2024, 12:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній командир роти батальйону "Айдар" та ветеран війни Євген Дикий розкритикував новий законопроєкт про мобілізацію в Україні. За словами Дикого, законодавство досі має "діру" щодо мобілізації, яка сприятлива для ухилянтів.

Ветеран війни назвав "найбільшу діру" в новому законопроєкті про мобілізацію в Україні

Євген Дикий критикує новий законопроєкт про мобілізацію. Фото з відкритих джерел

Євген Дикий зауважив, що у випадку відмови служити після перевірок у ТЦК військовозобов’язаний стає дезертиром та має кримінальну справу, тоді як за ухилення від призову та уникнення повісток карається лише незначним штрафом.

"Річ у тому, що нині найбільша діра в законодавстві – це те, що якщо ти вже одягнув піксель, то крок вправо, крок вліво – ти дезертир, це серйозний злочин. Якщо тебе офіційно призивають і ти відмовляєшся служити, – це кримінальний злочин на три роки", — говорить Дикий та додає, що ухилянти, які уникають повісток та ТЦК отримають лише адміністративний штраф на 1700 гривень.

Подібну критику ветеран війни висловив і щодо непроходження ВЛК, який не є злочином у новому законопроєкті, а лише потребує сплати штрафу. За словами Євгена Дикого у попередньому законопроєкті про мобілізацію за відмову проходження ВЛК було таке ж покарання, як за відмову від призову. Однак тепер цієї норми немає.

"Взагалі таке враження, що нову версію писали так, щоб не образити ухилянтів, нічим їх не розчарувати, не засмутити. І, на жаль, це вдалося", — наголосив Дикий.

Також Євген Дикий критикує недостатні обмеження для ухилянтів, зокрема блокування карток, які можливі лише через суд. За його словами "це взагалі не покарання", адже картки автоматично розблокують, якщо військовозобов’язаний прийде у військкомат та стане на облік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дикий дав прогноз, коли почнеться масова мобілізація в Україні.

Також "Коментарі" писали про 19-річного студента, якого незаконно мобілізували та відправили на війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини