Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дикий дав прогноз, коли почнеться масова мобілізація в Україні: назвав головну небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Дикий дав прогноз, коли почнеться масова мобілізація в Україні: назвав головну небезпеку

Затримка масової мобілізації в Україні може призвести до втрати "вікна можливостей" для української армії, прогнозує Євген Дикий.

4 лютого 2024, 10:35 comments3189
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий сподівається на якнайшвидше прийняття нового законопроєкт про мобілізацію в Україні, щоб мати "вікно можливостей". За його словами, у випадку затягування голосування українські сили можуть зіткнутись з подібною проблемою як минулого року під час наступу України.

Дикий дав прогноз, коли почнеться масова мобілізація в Україні: назвав головну небезпеку

Масова мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

Євген Дикий вважає, що за сприятливих обставин та з урахуванням усіх необхідних правок, новий законопроєкт про мобілізацію у Верховній Раді проголосують до весни у кращому випадку.

"Якщо навіть нам вдасться тепер цей законопроєкт удосконалити, і до весни за нього проголосують, то теж треба розуміти, що в такому разі навесні тільки розгорнеться достатньо масова мобілізація…", — розповів Дикий.

Однак ветеран АТО вказує на небезпечний момент у випадку, якщо масова мобілізація в Україні буде розпочата не на весні, а влітку. У такому разі Україна втратить "вікно можливостей" для нового наступу на російські сили.

"Тобто знову повториться історія 2023 року, коли наступ намічався на весну, а почався 6 червня. Але тоді лімітували не люди, а саме залізо, яке надто повільно їхало від союзників. Цього разу навпаки, залізо вже є, а от чи наберемо ми вчасно людей?...", — пояснив небезпеку з затримкою прийняття нового законопроєкту про мобілізацію Євген Дикий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Євген Дикий пояснив, чи можуть ухилянти, яких мобілізували на війну принести користь армії та стати хорошими солдатами на фронті.

Також "Коментарі" писали про Дикого, який розповів про випадки дезертирства з української армії під час навчання на полігонах за кордоном. Крім того, колишній командир "Айдару" пояснив, чи впливає дезертирство на загальний стан української армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини