Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екскомандир "Айдару" розповів про дезертирство в ЗСУ: як це впливає на боєздатність
commentss НОВИНИ Всі новини

Екскомандир "Айдару" розповів про дезертирство в ЗСУ: як це впливає на боєздатність

Ветеран війни Євген Дикий розповів про випадки дезертирства з української армії під час навчання на полігонах за кордоном.

30 січня 2024, 12:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній командир роти батальйону "Айдар" та ветеран АТО Євген Дикий розповів, що в ЗСУ існують випадки дезертирства, однак вони становлять незначну кількість та не впливають на боєздатність української армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Новинарня".

Екскомандир "Айдару" розповів про дезертирство в ЗСУ: як це впливає на боєздатність

Чи впливає дезертирство на боєздатність ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Військовий експерт Євген Дикий розповів, що дезертирство відбувається не тільки в межах України, а й йому особисто відомо про двох військовослужбовців, які під час навчання за кордоном залишили військову частину. Попри це, за словами Дикого, така ситуація з дезертирством не впливає на армію.

"Це однозначно меншість. Так, це все-одно значно більший відсоток, ніж хотілося б чути... Скажу прагматично: це не той відсоток, при якому частина втрачає боєздатність. Це той відсоток, де залишається абсолютна більшість, якою можна виконувати усі штатні задачі", — сказав Дикий.

Ветеран АТО пояснив, що не усі випадки можна класифікувати як дезертирство, адже більшість з них це самовільне залишення військової частини. За його словами, значна частина це випадковості, коли військовозобов'язаний не зміг вчасно повернутись до військової частини.

"Так ось, більше половини цих випадків — це різні побутові історії, коли щось дійсно затягнулося з родичами, до яких їхав щось зробити, чи вибачте, навіть банально забухав. Буває й таке. Але більше половини — це історії, коли людина не дотримала термінів, а потім приходить до тями, і сама вертається", — пояснив Дикий.

А ось під дезертирством, слід розуміти тих, "хто остаточно втік і саме вже свідомо ховається", наголосив Євген Дикий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що юрист Центру надання підтримки ветеранам і їхнім родинам Роман Лихачов заявив, що кількість випадків дезертирства в Україні наближається до 100 тис.

Також "Коментарі" писали, що Євген Дикий пояснив, що відбувається з ухилянтами, яких силоміць мобілізували та відправили на війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини