Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екскомандир "Айдару" пояснив, що відбувається з ухилянтами, яких силоміць мобілізували та відправили на війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Екскомандир "Айдару" пояснив, що відбувається з ухилянтами, яких силоміць мобілізували та відправили на війну

Чи можуть ухилянти, яких мобілізували на війну принести користь армії та стати хорошими солдатами на фронті.

10 січня 2024, 11:07 comments2761
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів, яку користь для армії мають примусово мобілізовані ухилянти, яких працівникам ТЦК доводиться ловити у громадських місцях. 

Екскомандир "Айдару" пояснив, що відбувається з ухилянтами, яких силоміць мобілізували та відправили на війну

Ухилянти, яких примусово мобілізують, можуть допомогти у війні. Фото з відкритих джерел

Євген Дикий пояснює, що боятись йти на війну це нормально, однак боягузство не завжди невиліковне. За його словами мобілізовані ухилянти стикаються з шоком під час потрапляння у військо, але поступово змінюють свій світогляд.

"В цьому житті раптом зовсім по іншому вибудовуються пріоритети, міняється шкала важливого та другорядного. Страх зганьбитись перед друзями у окопі стає екзистенційним, і мотивує в моменти слабкості", – стверджує Дикий.

Екскомандир "Айдару" пояснює, що війна – це "жахлива кузня, яка виковує захисників з дуже різних людей", тому ухилянти, які потрапили на війну можуть стати хорошими солдатами та захисниками. Однак за словами Дикого такі перетворення відбуваються не з усіма ухилянтами, яких примусово мобілізували.

"Хтось, хто втікав від воєнкома, але не зумів, таки стане у війську дезертиром. Хтось зіп’ється в кончені "аватари", хтось вчинить самостріл або суїцид. Це також частина страшної воєнної реальності, від якої нам нікуди не подітись", — пояснює Євген Дикий.

Попри це, ветеран війни вказує, що перший шлях, який перетворює "примусово мобілізованого боягуза у лицарі-захисники" проходить значно більша кількість ухилянтів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сергій Притула наголосив на необхідності проявляти більше поваги до мобілізованих та дати їм час закрити свої справи.

Також "Коментарі" писали про працівників ТЦК, яких судитимуть за можливе побиття військовозобов'язаних у військкоматі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини