Головна Новини Суспільство Війна з Росією На західному фронті без змін. Берлін відповів про постачання танків в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

На західному фронті без змін. Берлін відповів про постачання танків в Україну

Україна веде війну з Росією на сході та намагається отримати військову підтримку у вигляді танків на західному, дипломатичному фронті.

20 січня 2023, 17:04
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час зустрічі контактної групи міністрів оборони на американській військовій базі Рамштайн, обговорювалось питання відправки танків Leopard 2 до України. Німеччина відповіла, що не всі союзники погодились прийняти таке рішення. Про це повідомляє портал "Коментарі"  з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

На західному фронті без змін. Берлін відповів про постачання танків в Україну

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Фото з відкритих джерел

Україна веде запеклі бої на східному фронті, де протистоїть проти російської агресії та за даними німецької розвідки зазнає важких втрат під Бахмутом. Окрім того, на західному фронті, дипломатичному, Україна просить про допомогу та вимагає схвалити відправку танків Leopard 2.

Саме це питання стало головним під час обговорень міністрів оборони НАТО та інших країн на військовій базі Рамштайн, у Німеччині. Підсумок, що до відправки танків Leopard 2 до України зробив новопризначений міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

За словами німецького урядовця не всі союзники дали зелене світло на відправку танків німецького виробництва до України.

"Ми обговорювали можливе постачання танків Leopard 2, однак домовитися не вдалося. Серед партнерів немає єдиної думки. Є вагомі причини для відправки техніки, але також є причини, щоб цього не робити", — каже Пісторіус.

Також міністр оборони Німеччини додає, що він "хотів діяти швидко, у разі ухвалення рішення", проте зазначає, що якщо не отримає дозвіл, то зробити нічого не зможе.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина відреагувала на заяви Польщі, в яких український сусід висловив бажання відправити танки Leopard 2 без згоди Берліна.

Також "Коментарі" публікували відео, в якому Володимир Зеленський критикує Олафа Шольца за його небажання відправити танки в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини