Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина відреагувала на заяви Польщі, про можливу відправку танків Leopard 2 без її згоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина відреагувала на заяви Польщі, про можливу відправку танків Leopard 2 без її згоди

Німеччина не надає дозвіл відправляти танки свого виробництва в Україну, тому союзники заявляють, що готові постачати Leopard 2 на фронт без згоди німецького уряду.

20 січня 2023, 16:31 comments8407
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польща кілька разів заявляла, що може відправити танки Leopard 2 без згоди Німеччини. Речник уряду Німеччини Штеффен Хебештрайт відреагував на такі повідомлення з Польщі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційне видання The Guardian.

Німеччина відреагувала на заяви Польщі, про можливу відправку танків Leopard 2 без її згоди

Речник уряду Німеччини Штеффен Хебештрайт. Фото з відкритих джерел

Поки на американській військовій базі Рамштайн в Німеччині триває зустріч між міністрами оборони країн, що підтримують Україну, речник Бундестагу відповів в Берліні на питання журналістів про поставки танків Leopard 2.

Хебештрайт запевнив, що попередні заяви, про те, що Олаф Шольц відправить німецькі танки Leopard 2 до України тільки тоді, коли це зроблять США з танками M1-Abrams не відповідають дійсності.

"Мені важко уявити, щоб канцлер Німеччини диктував якісь умови чи висував вимоги американському президенту", — сказав речник німецького уряду.

Також Штеффен Хебештрайт відреагував на питання щодо заяв Польщі про відправку танків Leopard 2 до України без отримання згоди німецької сторони.

"Усі наші партнери обов'язково захочуть поводитися законослухняно", — сказав Штеффен Хебештрайт.

Танки Leopard 2 виготовлялись у Німеччині, а за правилами передачі військової техніки, Польща має отримати дозвіл на реекспорт танків до України від їх виробника.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський розкритикував Олафа Шольца за його небажання відправити танки  Leopard 2 в Україну.

Також "Коментарі" писали про німецьку розвідку, яка стривожена значними втратами українських військових у боях поблизу Бахмута.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини