Головна Новини Суспільство Війна з Росією На яких фронтах армія РФ здатна хоч на якийсь наступ розповів військовий експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

На яких фронтах армія РФ здатна хоч на якийсь наступ розповів військовий експерт

Зараз російська армія намагається на більшості фронтів зміцнити свої позиції в очікуванні контрнаступу Збройних сил України

28 лютого 2023, 16:21
Поділіться публікацією:

Армія Росії фізично не здатна зараз організувати якісь наступальні дії на інших напрямках, крім Донбасу. Про це в Телеефірі сказав військовий експерт Сергій Грабський, пишуть "Коментарі".

На яких фронтах армія РФ здатна хоч на якийсь наступ розповів військовий експерт

Росія зараз не здатна на наступ на інших напрямках, крім Донбасу

“Росія залучила основну масу своїх військ на Донбасі, але просто фізично не здатна зараз організувати якісь наступальні дії на інших напрямках. Ба більше, ті підрозділи, які прибували до Білорусі, зараз переміщуються по закінченню навчальних процесів на території Білорусі на територію Ростовської області, звідти заходять на Донбас”, — сказав експерт.

Він зазначив, що теоретично країна-агресорака може зосереджувати якісь війська на інших напрямках.

“Але для цього потрібно багато часу, велика кількість ресурсів, які Росія собі ні в першому, ні в другому випадку дозволити не може. Тому найбільш доцільним для них є продовження тих дій, того повзучого наступу, який вони здійснюють зараз. І говорити про розширення географії такого наступу дуже складно”, — сказав Грабський.

За словами військового експерта, навіть на південному напрямку, у Запорізькій, Херсонській областях, де окупаційна армія має підготовлені позиції, не спостерігається бойова активність, яка свідчила б про те, що росіяни готуються саме до наступальних дій. Сергій Грабський зазначив, що зараз російська армія намагається зміцнити свої позиції в очікуванні контрнаступу Збройних сил України.

“Тому навряд чи найближчим часом ми побачимо якісь серйозні зміни або завдання якихось ударів, припустимо, з боку території Білорусі — це взагалі виключаю. І практично неймовірним є сценарій завдання ударів в напрямку Чернігівської, Сумської та Харківської області на сьогодні”, — сказав військовий експерт.

На порталі "Коментарі" йшлося й про те, що загроза нового ракетного удару територією України є високою, росіяни вишукують нову тактику обходу протиповітряної оборони.

Як писали "Коментарі" раніше, у Повітряних силах ЗСУ очікують від західних партнерів постачання додаткових батарей NASAMS та ракет до них. Бо це посилило б захист українських об'єктів інфраструктури від ракетних і дронових атак армії РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії перепідпорядковують війська протиповітряної оборони: До чого б це.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини