Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Прикарпатті чоловік розлучився, щоб ухилитися від мобілізації і отримав ув’язнення
commentss НОВИНИ Всі новини

На Прикарпатті чоловік розлучився, щоб ухилитися від мобілізації і отримав ув’язнення

На Прикарпатті чоловік, отримавши повістку, швиденько розлучився з дружиною, оскільки думав, що його не відправлять на фронт, бо він доглядає за малим сином. Проте, як розповідає ТСН, у суді його визнали ухилянтом, передають «Коментарі»

6 лютого 2024, 14:53
Поділіться публікацією:

В Івано-Франківській області до трьох років ув’язнення засуджено чоловіка, який вирішив, що отримавши повістку, зможе "легально" ухилитися від мобілізації.

На Прикарпатті чоловік розлучився, щоб ухилитися від мобілізації і отримав ув’язнення

Тепер чоловік відбуватиме термін

Як вказано у вироку Снятинського районного суду Івано-Франківської області, чоловік вирішив, що зможе стати "самотнім батьком". На суді він заявив, що його дружина знаходиться за кордоном, а він сам виховує неповнолітнього сина. Начебто, навіть коли вона приїжджає, то не приймає участі у вихованні спільної дитини. Саме тому чоловік вирішив розлучитися після отримання повістки, щоби стати "самотнім батьком" і не піти на фронт.

Разом з тим, на суді представники військкомату підкреслили, що відстрочка чоловіка від мобілізації була би можлива, якщо матір позбавили б батьківських прав.

У суді визнали чоловік "помилково вважає, що його дії цілком правомірні, адже він самостійно виховує неповнолітнього сина, а тому має право не ставати на захист Батьківщини". Там відзначили, що дружина підсудного бере участь у вихованні їхнього спільного сина та не позбавлена батьківських прав. Саме тому чоловіка визнали винним за ст. 336 КК України. Він проведе за гратами три роки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що лейтенант ЗСУ розповів про схему ухилянтів, яка працює, коли чоловіків вже спіймали ТЦК.

Також  портал "Коментарі" розповідав, що колишній командир роти батальйону "Айдар" та ветеран війни Євген Дикий розкритикував новий законопроєкт про мобілізацію в Україні. За словами Дикого, законодавстводосі має "діру" щодо мобілізації, яка сприятлива для ухилянтів.

Окрім того, портал "Коментарі" розповідав, що 19-річного студента незаконно мобілізували та відправили на війну кулеметником. Відомо, що 19-річний студент на початку повномасштабного вторгнення евакуював свою матір з Харкова до Ужгорода. На вокзалі його зустріли представники ТЦК, які внесли студента до списку військовозобов’язаних. Згодом 19-річний хлопець опинився на фронті як кулеметник.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tsn.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини