Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Курщині створено першу військову комендатуру: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

На Курщині створено першу військову комендатуру: деталі

Першу військову комендатуру на Курщині очолив генерал-майор Москальов

15 серпня 2024, 15:45
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", у своїй доповіді президенту України Володимиру Зеленському головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів про створення першої військової комендатури в Курській області РФ.

На Курщині створено першу військову комендатуру: деталі

Володимир Зеленський та Олександр Сирський. Фото з відкритих джерел

"На території Курської області завершено пошук та знищення противника в населеному пункті Суджа та трьох інших населених пунктах. Для підтримки правопорядку та забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях створено військову комендатуру, призначено її керівника генерал-майора Москальова", – йдеться у доповіді.

Також у ході доповіді головком розповів, що з початку доби 15 серпня Збройні сили України просунулися на відстань до півтора кілометра на окремих напрямках у Курській області і вже контролюють 82 населені пункти РФ.

Головком поінформував, що з початку поточної доби Сили оборони України на окремих напрямках просунулися в Курській області на відстань від 500 метрів до 1,5 км і відбили три атаки супротивника, продовжують проведення наступальних дій. Усього з початку операції в Курській області, за словами Сирського, українські війська з боями просунулися на 35 кілометрів, взяли під свій контроль 1150 кілометрів квадратних території РФ та 82 населені пункти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що стоїть за операцією на Курщині: чи посиляться переговорні позиції України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – несподіваний наступ української армії на Росію є єдиним способом змусити Путіна сісти за стіл переговорів. Таку заяву в інтерв'ю The Independent зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини