Головна Новини Суспільство Війна з Росією Молдова відчула наслідки російського масованого удару по Україні: що сталось
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова відчула наслідки російського масованого удару по Україні: що сталось

У Молдові виникли проблеми в енергетичній системі після російського масованого удару по українських енергетичних об'єктах.

26 серпня 2024, 12:00 comments2884
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Державне підприємство Moldelectrica повідомило, що 26 серпня в Молдові стались перебої в енергосистемі. Причиною цього став масований удар Росії по Україні, під час якого російська армія використала десятки дронів та ракет.

Молдова відчула наслідки російського масованого удару по Україні: що сталось

Росія атакувала Україну. Фото з відкритих джерел

Компанія Moldelectrica опублікувала повідомлення про проблеми в енергетичній структурі країни через російські атаки по Україні.

"Moldelectrica повідомляє про перебої в електросистемі об'єднаного блоку Україна-Молдова після атак на критичну українську інфраструктуру. Ситуація наразі під контролем. У нас достатньо місцевої генерації, щоб вирівняти перебої" — заявили в молдовському держпідприємстві.

26 серпня Росія здійснила одну з найбільших масованих атак по Україні. Під час комбінованого нападу російські війська атакували 15 областей України та використали безпілотники, крилаті та гіперзвукові ракети, зокрема "Кинжал". 

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, основною ціллю російської атаки стала енергетична інфраструктура. Через російський обстріл кілька регіонів у різних областях України повідомили про відключення електрики, а "Укренерго" вимушене застосувати екстрені відключення світла з метою стабілізація системи. Також повідомлялось про кількох загиблих від російських ударів, зокрема у Рівненській та Житомирській областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі відреагували на масовану атаку Росії та підняли у повітря винищувачі для забезпечення безпеки свого повітряного простору.  

Також "Коментарі" писали про те, що атакувала Росія під час масованого ракетного удару та чи змінилась тактика Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини