Головна Новини Суспільство Війна з Росією Масована атака по Україні: у Польщі реагують на активність Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Масована атака по Україні: у Польщі реагують на активність Росії

Польське військове командування підняло винищувачі під час масовано атаки РФ по Україні.

26 серпня 2024, 09:51
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Росія здійснила масовану гібридну атаку по території України з застосуванням безпілотників та ракет. На російську активність відреагували у Польщі та підняли винищувачі у небо для захисту повітряного простору, повідомили в Оперативному командуванні Війська Польського.

Масована атака по Україні: у Польщі реагують на активність Росії

Польща підняла винищувачі через атаку РФ по Україні. Фото з відкритих джерел

Польське командування оголосило попередження для населення через підняття авіації.

"Звертаємо увагу, що в південно-східній частині країни можливий підвищений рівень шуму, пов’язаний із польотом польських та союзницьких літаків у нашому повітряному просторі", — повідомило Оперативне командування Польщі.

Причиною цього стала активність Росії, яка здійснила масовану ракетну атаку по Україні.

"З самого ранку спостерігається інтенсивна активність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана з нанесенням ударів по об’єктах, розташованих у тому числі на західній території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, а Оперативне командування постійно моніторить ситуацію", — заявили у Війську Польському.

Остання така посилена активність російської авіації, під час якої були завдані удари по західній Україні, була зафіксована 8 липня цього року.

Згідно з даними моніторингових каналів, 26 серпня Росія запустила близько 60 безпілотників, підняла 11 стратегічних бомбардувальників, які атакували десятками ракет. Вибухи чули у Київській, Львівській, Житомирській, Рівненській, Дніпропетровській, Одеській та інших областях України. Також повідомлялось про загиблих. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії пригрозили Польщі за спроби збивати російські ракети над територією України.

Також "Коментарі" писали про інцидент в Балтійському морі, де польські винищувачі перехопили літаки РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини