Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прем’єр назвав головну ціль масованої атаки Росії по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр назвав головну ціль масованої атаки Росії по Україні

Росія намагалась завдати удару по енергетиці України під час масованої ракетної атаки 26 серпня.

26 серпня 2024, 10:58
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відреагував на масовану атаку Росії по Україні 26 серпня. За його словами, основною ціллю російських ударів стала енергетична інфраструктура України.

Прем’єр назвав головну ціль масованої атаки Росії по Україні

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото з відкритих джерел

Денис Шмигаль повідомив, що від масованої атаки Росії постраждали 15 областей. Російська армія провела комбіновану атаку з використанням безпілотників, крилатих та гіперзвукових ракет, зокрема "Кинжал". За словами Шмигаля, основною ціллю російської атаки стала українська енергетика.

"Ціллю російських терористів знову стала енергетична інфраструктура. На жаль, є пошкодження в низці регіонів. "Укренерго" вимушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоби стабілізувати систему", — повідомив прем’єр-міністр.

Голови ОВА отримали завдання розгорнути за потреби Пункти Незламності, якими могли б скористатись українці, щоб мати доступ до електрики та мобільного зв’язку.

Міністр також вказав, що для зупинки масованих ракетних ударів Росії, Україна повинна мати далекобійну зброю та дозвіл використовувати її по об’єктах, звідки запускаються ракети.

"Щоби зупинити варварський обстріл українських міст, необхідно знищувати те, звідки запускаються російські ракети. Для цього Україні потрібна далекобійна зброя та дозвіл партнерів бити нею по російських об'єктах. Розраховуємо на підтримку наших союзників та обов'язково змусимо росію заплатити", — підсумував Шмигаль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про лейтенанта та керівника Центру протидії дезінформації Андрія Коваленка, який вважає, що російська тактика ракетних ударів по Україні не змінилась, а її головна ціль – енергетика.

Також "Коментарі" писали, що військовий оглядач Олексій Арестович вважає, що росіяни масованою атакою намагались "відповісти" за наступ України у Курській області РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини