Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Криму: окупаційна влада створює комісії
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Криму: окупаційна влада створює комісії

В окупованому Криму росіяни мобілізуватимуть українців

4 липня 2022, 13:45
Поділіться публікацією:

Окупаційна влада анексованого Кримського півострова готується до мобілізації чоловіків та призову їх на службу в російських військах. Про це повідомляють в представництві президента України в АР Крим.

Мобілізація в Криму: окупаційна влада створює комісії

Фото ілюстративне / Pixabay

Відомо, що на інформ-ресурсах окупаційної адміністрації росії в Криму оприлюднено указ так званого “глави республіки крим”. В тексті цього указу йдеться про створення “призовної комісії з мобілізації громадян у республіці крим”. Окупаційна адміністрація ухвалила склад комісії, принцип роботи та доручила місцевим осередкам створити в містах аналогічні "призовні комісії".

В повідомленні йдеться, що окупаційні адміністрації, ймовірно, отримали накази з Кремля починати мобілізацію на тимчасово окупованій території. Тобто в Криму незаконно призиватимуть громадян України на службу в російську армію, раніше росіяни призивали кримчан на строкову службу. Відповідно до міжнародного гуманітарного права, держава-окупант не має права мобілізувати населення на захоплених територіях, це суперечить нормам IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Як писав портал, на вулицях анексованого Криму розклеюють проукраїнські листівки. В окупованому Криму діє партизанський рух активістів. Свідомі громадяни поширюють правду про війну росії з Україною, спростовують фейки окупаційної влади півострова та російської пропаганди, передають інформацію про переміщення російських військових та техніки по території та в бік материкової України, поширюють листівки.

Також ми писали, що на окупованих територіях росіяни взялися за перейменування вулиць і закладів. Окупаційна влада заявила про "ревізію" назв вулиць, закладів на честь українських діячів. Колабораціоністи та прихильники "русского міра" хочуть провести перейменування задля знищення “українського нацизму та реалізації проєкту України як антиросії”.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини