Головна Новини Суспільство мистецтво і культура "Деукраїнізація": на окупованих територіях росіяни взялися за перейменування вулиць і закладів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Деукраїнізація": на окупованих територіях росіяни взялися за перейменування вулиць і закладів

На окупованих територіях росіяни проводять "деукраїнізацію"

22 червня 2022, 11:15
Поділіться публікацією:

Окупаційна влада заявила про "ревізію" назв вулиць, закладів на честь українських діячів. Колабораціоністи та прихильники "русского міра" хочуть провести перейменування задля знищення “українського нацизму та реалізації проєкту України як антиросії”. Про це повідомляють на сторінці Представництва президента України в АР Крим.

"Деукраїнізація": на окупованих територіях росіяни взялися за перейменування вулиць і закладів

Бібліотека в Сімферополі, фото Вікіпедія

В анексованому Криму заявили про перейменування Кримської наукової бібліотеки імені Івана Франка в Сімферополі на імені Ніколая Данилевського. З моменту окупації було скасовано вивчення кримськотатарської, української мов в школах, викрадено об’єкти культурної спадщини, проведено "реставрацію" архітектурних пам’яток, встановлено пам'ятники та бюсти радянських діячів та російських адміралів, знято пам'ятник Сагайдачному, монумент на честь 10-річчя ВМС України. Окупанти перешкоджають проводити пам’ятні заходи біля українських меморіалів.

Як розповів історик та політолог Андрій Іванець, протягом 2014-2019 рр. на півострові встановили щонайменше 150 монументів російським царям, радянським політикам.

На окупованих територіях з лютого 2022 року росіяни встановлюють памятники Леніну та іншим радянським політикам, вивішують прапори СРСР, перефарбовують та змінюють постаменти з назвами міст на російські, зросійщують назви об’єктів цивільної інфраструктури, палять українські книжки в бібліотеках в окупованих районах Херсонської та Запорізької областей.

Як писав портал "Коментарі", у Мелітополі окупанти зібрали мітинг з червоними прапорами та радянською символікою. Таким чином вони готували "картинку" звільненого міста для пропагандистських російських змі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини