Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони РФ відреагувало на ракетні удари по Одесі
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони РФ відреагувало на ракетні удари по Одесі

Російське Міністерство оборони звинуватило Україну у руйнуванні Спасо-Преображенського собору в який влучила російська ракета.

23 липня 2023, 13:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони РФ звинуватили Україну у руйнування Спасо-Преображенського кафедрального собору, який був пошкоджений через атаки російських ракет. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Міноборони РФ відреагувало на ракетні удари по Одесі

Міноборони РФ відреагувало на ракетні удари по Одесі. Фото з відкритих джерел

В ніч на 23 липня Росія здійснила атаку на Одесу з використанням п’яти різних типів ракет. В наслідок ударів загинула одна людина, а ще десятки було госпіталізовано. Також зазнали пошкоджень кілька будівель міста, зокрема Спасо-Преображенський собор.

Російське Міністерство оборони заперечує інформацію України про застосування високоточної зброї для удару по одеському собору.

"Причиною руйнування Спасо-Преображенського храму в Одесі стало падіння української зенітної керованої ракети внаслідок безграмотних дій операторів комплексів ППО", — заявили у російському міністерстві та звинуватили Україну у розміщенні систем ППО в житлових районах.

Нагадаємо, що Міноборони РФ вже не вперше вказує, що завдає ударів по нібито ворожих цілям та заперечує інформацію, якщо ракети вдаряють по цивільних спорудам.

Попри заяви росіян зі звинуваченнями України, західні політики критикую Росію зазначивши, що армія РФ завдає ударів по мирних жителях та культурній спадщині, яка перебуває під захистом ЮНЕСКО. Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна назвала ці удари "умисними" по цивільних об’єктам, а головний дипломат ЄС Жозеп Боррель вказав на російський "ракетний терор" в Одесі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський відреагував на атаки росіян по Одесі та заявив про відповідь за такі дії РФ.

Також "Коментарі" писали, що у США розповіли, коли очікувати суттєві зміни в контрнаступі ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/209782
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини