Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони пропонує покарання за ухилення від обліку та служби: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони пропонує покарання за ухилення від обліку та служби: про що йдеться

Міноборони пропонує запровадити штрафи та можливість затримання порушників закону про мобілізацію

26 грудня 2023, 08:55 comments1589
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони пропонує впровадити низку покарань для громадян, які ухиляються від військового обліку та служби. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у відповідному законопроєкті, зареєстрованому у Верховній Раді.

Міноборони пропонує покарання за ухилення від обліку та служби: про що йдеться

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Документ пропонує внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу, а саме: збільшення штрафів за порушення правил військового обліку та законодавства про мобілізацію; запровадження механізму можливості затримання під час воєнного стану громадян, які порушили закон про мобілізацію та правила військового обліку на строк до трьох годин для складання протоколу, а "в необхідних випадках" для встановлення особи чи з'ясування обставин правопорушення – до трьох діб.

Міноборони також пропонує до складу кримінального правопорушення про ухилення від служби додати ознаку "у тому числі через відмову від проходження медичного огляду".

Нагадаємо, 25 грудня Кабмін зареєстрував у парламенті законопроєкт, який передбачає зміни до деяких законодавчих актів для вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. "Коментарі" представили основні пункти цього законопроєкту.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головком ЗСУ Валерій Залужний назвав свої зауваження до резонансного законопроекту про мобілізацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому настав час змінювати підходи мобілізації: що потрібно врахувати. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

27 грудня 2023, 17:14

Вот, сразу видно - свободная демократическая страна, верховенство права, все такое. Цель этого закона, как я это вижу - просто положить как можно больше людей. У тех, кого как скотину гонят в окопы и заставлюят воевать из-под палки будет и соответствуюшая мотивация и такой же уровень подготовки как специалистов в военном деле. Соответствуюший же и результат. Пусть лучше людей будет меньше, но зато они будут лучше мотивированы, хорошо оснащены и подготовлены. Обеспечьте людям льготы, гарантии, действительно хорошую зарплату, всю необходимую экипировку и, я не сомневаюсь, желающих будет значительно больше. То,что закон не дает потенциальным военнослужащим никаких приемуществ и по своей сути вляется чисто репрессивным - "наказать, штрафовать, запретить" говорит не только о недальновидности и непрофессионализме его авторов, но и об отношении властей к людям вцелом . Особенно учитывая, что там отдельно подчеркнуто, что депутаты не подлежат призыву ни при каких обстоятельствах. Принятие подобных законов явно не мотивирует общество и приведет к скорее негативным последствиям, а тои вовсе может закончиться катастрофой

Партия 5.10

26 грудня 2023, 16:00

А хер у белки они видели ? 30 лет воровали эти суки, а теперь простой народ типа должен их защищать ? Пусть депутаты сраные воюют за наворованное десятилетиями, иначе пора сворачивать проект сраной Украины !


Новини