Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони про бої в Запорізькій області: "Ворог стягує війська з інших напрямків"
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони про бої в Запорізькій області: "Ворог стягує війська з інших напрямків"

ЗСУ намагаються пробити шлях до моря, але зустрічають шалений опір загарбників

16 червня 2023, 22:42
Поділіться публікацією:

Сили оборони України продовжують проводити як наступальні, так і оборонні дії та мають частковий успіх. Наші війська діють в умовах авіаційної та артилерійської переваги ворога. Про це, як повідомляють "Коментарі", інформує заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Міноборони про бої в Запорізькій області: "Ворог стягує війська з інших напрямків"

ЗСУ йде вперед

На напрямках, де ЗСУ в обороні, жодної позиції не втрачено і ворог не зміг просунутись, повідомляє Ганна Маляр. Зокрема, на сході Сили оборони України ведуть як оборонні, так і контрнаступальні дії. Тут ворог намагається витіснити наші війська із займаних позицій, веде штурмові дії одразу на кількох напрямках, зокрема на Лиманському.

На Бахмутському напрямку загальна інтенсивність бойових дій дещо знизилася.

"Наші війська проводять наступальні дії на окремих ділянках, займаючи панівні висоти, лісосмуги з метою поступового витіснення ворога з підступів до Бахмута. Ворог докладає усіх зусиль, аби зупинити наступальні дії наших сил оборони", — пише Ганна Маляр.

У відповідь, противник зараз тримає значну кількість сил, які продовжує нарощувати, переміщаючи на Бахмутський напрямок додаткові підрозділи з інших напрямків. 

На півдні ЗСУ ведуть активні наступальні дії на кількох напрямках одразу. Тут Сили оборони просунулись до двох кілометрів на кожному напрямку. 

"На Бердянському і Маріупольському напрямках ворог стягує війська з інших напрямків та збільшує вогневий вплив. Крім того, наші війська стикаються з суцільним замінуванням полів", — також зазначає Ганна Маляр.

Тим часом, експерти розповіли, що важливо зрозуміти про контрнаступ ЗСУ.

Росія погрожує ударами по аеродромах Альянсу.

А головний рабин України відповів Путіну на його "ганьбу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини