Головна Новини Суспільство Війна з Росією F-16: Росія погрожує ударами по аеродромах Альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

F-16: Росія погрожує ударами по аеродромах Альянсу

Росія не хоче втратити перевагу в повітрі над Україною

16 червня 2023, 20:28
Поділіться публікацією:

Під час економічного форуму, що проходить сьогодні в Санкт-Петербурзі, президент РФ спробував вкотре постати в іпостасі переможця, заявивши про успішне відбиття українських атак. Але, неохоче оголив свій страх, почавши говорити про можливе постачання сучасних літаків Україні. Про це повідомляють "Коментарі".

F-16: Росія погрожує ударами по аеродромах Альянсу

F-16

Нагадаємо, що поки що Росія зберігає перевагу в авіації на театрі бойових дій в Україні.

"НАТО, звичайно, втягується у війну в Україні, — заявив Путін. — Постачання йдуть — військової техніки, важкої техніки, зараз розглядається питання постачання літаків... Танки горять... Вони горять. Також горітимуть і F-16. Немає сумнівів".

Після цього Путін став погрожувати країнам НАТО можливими наслідками у разі поставок сучасних літаків Україні.

"Але якщо вони (F-16 — ред.) розташовуватимуться на авіабазах за кордоном України, а використовуватимуться в бойових діях, ми повинні будемо подивитися, як нам вражати і де нам вражати ті засоби, які використовуються в бойових діях проти нас", – заявив Путін.

Нагадаємо, що Україна і НАТО зараз працюють над створенням та подальшим просуванням авіаційної коаліції, названої так за аналогією з танковою коаліцією. Вже зараз відомо про рішення Данії та Нідерландів навчати льотчиків ЗСУ на F-16.

А екс-радник глави Офісу президента Олексій Арестович дорікнув західним союзникам у повільності. На його думку, нерішучість НАТО дозволила армії РФ за дев'ять місяців "заритися", спорудивши капітальні оборонні споруди в Запорізькій області. Він закликав Захід не повторювати ці помилки з постачанням F-16.

Тим часом, Путін хамовіто заявив про перевагу над НАТО.

А одна з азіатських країн опинилася на межі катастрофи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини