Головна Новини Суспільство Війна з Росією Маляр пояснила, чому Україна не розкриває свої втрати на війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Маляр пояснила, чому Україна не розкриває свої втрати на війні

Попри заяви українських політиків Ганна Маляр вважає необхідним приховувати втрати України на війні для безпеки військових.

7 лютого 2024, 12:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр відреагувала на заяви нардепа Давида Арахамії, який закликає оприлюднити втрати України на війні. За її словами це не питання доступу інформації чи свободи слова, а необхідність під час війни.

Маляр пояснила, чому Україна не розкриває свої втрати на війні

Ганна Маляр про втрати України на війні. Фото з відкритих джерел

Ганна Маляр заявила, що основна причина, чому Україна приховує свої втрати на війні через необхідність військовим планувати операції. За її словами військові планують свої дії покладаючись на інформацію про кількість боєздатних солдатів у власному підрозділі та підрозділі противника.

"У них є межі, скільки відсотків уже небоєздатних, – і убиті, і поранені однаково небоєздатні для них. Коли йде бій або планується операція, вони рахують, скільки де яких підрозділів, і вони для себе по втратах рахують, на які ще задачі може бути направлений цей підрозділ", — пояснила Маляр.

Маляр зауважила, що Росія також намагається приховати власні втрати від України. Однак через протистояння на інформаційному фронті, Україна оприлюднює дані про втрати Росії на війні.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ Росія на війні в Україні втратила понад 390 тис. військових. За словами Ганни Маляр ця цифра базується як на вбитих росіянах, так і поранених, адже вони вже не здатні вести бойові дії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп від "Слуги народу" Давид Арахамія розповів про втрати України на війні.

Також "Коментарі" писали про німецького генерала, який закликав до посилення мобілізації в Україні через цифри втрат на війні. Тоді як генерал у Польщі вважає за необхідне депортувати українських чоловіків з країн ЄС для війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

7 лютого 2024, 12:51

Не говорят о потерях по тому, что бояться, что с депутатов и их детей живьем народ начнет шкуры снимать! А то что говорит эта шлюха, типичное вранье для лохов!


Новини