Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Польщі закликали депортувати українських чоловіків для війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі закликали депортувати українських чоловіків для війни в Україні

Колишній командувач Сухопутних військ Польщі Вальдемар Скшипчак пояснив необхідність депортувати українців з країн ЄС та мобілізувати їх на війну.

24 січня 2024, 10:10 comments2106
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польський генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що Україні не вистачає солдатів на фронті, тому для поповнення лав ЗСУ закликав депортувати українських чоловіків з Польщі, Франції, Чехії та інших країн ЄС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на TOK FM.

У Польщі закликали депортувати українських чоловіків для війни в Україні

Генерал Вальдемар Скшипчак. Фото з відкритих джерел

Колишній командувач Сухопутних військ Вальдемар Скшипчак називає війну в Україні "війною втрачених можливостей" через "низку стратегічних та оперативних помилок", які, на його думку, зробили українці за останні два роки. За словами польського генерала перед Україною стоїть великий виклик, який полягає у спробі заповнити прогалини на фронті та провести мобілізацію для залучення нових бійців. Скшипчак пояснює, якщо Україна не зробить цього, то не зможе утримувати оборону, не говорячи про наступальні дії. 

Щоб змінити цю ситуацію генерал Скшипчак закликав діяти не лише Зеленського, який має посилити мобілізацію в Україні, а й західних партнерів.

"Треба достукатися до українських громадян, які перебувають в еміграції. Це має бути ініціатива для урядів у Варшаві, Парижі, Празі та де б вони не були. Ці уряди повинні допомогти Києву їх депортувати", — заявив Скшипчак.

Польський генерал наголосив на необхідності мобілізації і в Україні, однак вона має бути такою, що не зруйнує економіку.

"Українці повинні проводити обмежену мобілізацію вдома. Вони не можуть зробити її універсальною, тому що це може зруйнувати функціонування держави та економіки, а Україна не може собі цього дозволити", — пояснює генерал Вальдемар Скшипчак.

За даними ООН у справах біженців, з моменту повномасштабного вторгнення до жовтня 2023 року приблизно 6,2 мільйона українців покинули країну і не повернулися. Більшість з них це жінки та діти. Найбільше українських біженців у Німеччині та Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи потрібно силоміць повертати чоловіків з-за кордону для мобілізації в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Польща готує зміни для біженців з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини