Головна Новини Суспільство Війна з Росією Луганським "чмобикам" видали зброю столітньої давності
commentss НОВИНИ Всі новини

Луганським "чмобикам" видали зброю столітньої давності

Противник озброює піхоту, яку найчастіше кидає у "м'ясні штурми", зразками озброєнь 70-100 річної давності

13 липня 2023, 23:08 comments1020
Поділіться публікацією:

У Мережі з'явилося відео, на якому представник підрозділів російської армії в окупованій Луганській області вивчає "раритетне" стрілецьке озброєння, яке він отримав від командування. Про це повідомляють "Коментарі".

Луганським "чмобикам" видали зброю столітньої давності

Вінстон Черчилль з пістолетом-кулеметом Томпсона, 1940 рік

Луганським "мобикам", зокрема, окупанти видали: самозарядний карабін Симонова (1944), пістолет-кулемет Томпсона (1918), гвинтівку Мосіна (1891), ручний кулемет Дегтярьова (1944).

Втім, самі окупанти та їхні прихильники, які також публікують це відео, неоднозначно оцінюють "ділові якості" згаданих зразків зброї.

"Насправді — все показане — це хороша надійна зброя. Інше питання — що вона не для військ 1-ї лінії, — пише у своєму телеграм-каналі відомий рашист Стрєлков-Гіркін. — А ось для підрозділів, що несуть комендантську та охоронну службу, що беруть участь у спеціальних операціях проти бандпідпілля — в самий раз. Без жартів. Той-таки ППС (пістолет-кулемет Судаєва) — легше, "прикладистей" і швидкострільніше звичайного "калаша". Для спецназівця в тилу і для ближнього бою в міських умовах — "саме те" ... якщо, звичайно, в достатку патронів".

Нагадаємо, що через запеклий опір Сил оборони України противник зазнав суттєвих втрат в особовому складі та техніці. У зв'язку з цим наприкінці 2022 року керівництво РФ було змушене оголосити часткову мобілізацію в Росії. Разом із призовом сотень тисяч росіян влада РФ зіткнулася з проблемою їхнього озброєння, екіпірування та навчання. Зокрема форму для поповнення армії РФ шили у В'єтнамі. Через втрати в техніці, зокрема знищення більш ніж трьох тисяч танків, Росія була змушена розконсервувати застарілі зразки техніки 50-60-х років минулого століття.

Тим часом, росіяни накопичують війська на одному із напрямків.

Путін прокоментував можливе членство України у НАТО.

А експерти розповіли, яку тактику щодо РФ обрав Китай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини