Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лише у двох країнах ЄС зменшилась кількість українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Лише у двох країнах ЄС зменшилась кількість українських біженців

Чисельність українських біженців в країнах ЄС зростає. Винятком стали Франція та Естонія.

14 серпня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Євростат опублікував нову статистику про біженців з України та виявив, що в кількох країнах ЄС їх кількість збільшилась, тоді як в інших – зменшилась. Згідно з даними Євростату, станом на 30 червня 2024 року, статус тимчасового захисту в ЄС отримали близько 4,32 млн біженців з України.

Лише у двох країнах ЄС зменшилась кількість українських біженців

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

Як вказують дані Євростату, 62% українських біженців припадає на три європейські країни. Лідером за кількістю біженців з України стала Німеччина – 1,34 млн осіб, або ж 31,2% від загальної кількості українських біженців в країнах ЄС. На другому місці опинилась Польща, яка прийняла понад 965 тис. біженців, що становить 22,4% від загальної кількості. Чехія на третьому місці – 360 тис. біженців, або 8,4% від загальної кількості.

Порівняно з травнем лише в двох країнах ЄС кількість біженців з України зменшилась. Естонію залишили 1245 біженців, що становить 3,7% від кількості бенефіціарів тимчасового захисту в країні. А з Франції виїхало 80 українських біженців. Найбільше зростання біженців з України спостерігається у Німеччині – понад 15 тис. нових біженців, далі йде Польща – 12,5 тис. осіб та Чехія – 4,3 тис. осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Латвії змінилось ставлення до українських біженців. 48% латвійського населення підтримує прийом українських біженців, що на 12% менше показників опитування, яке проводились у березні 2024 року.

Також "Коментарі" писали про українську біженку в Німеччині, яка розповіла про недоліки життя в країні. Серед перелічених факторів виявились податки, високі ціни та бюрократія. Крім того, українка також вказала на переваги життя в Німеччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини