Головна Новини Суспільство Біженці У Латвії змінилась підтримка щодо українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

У Латвії змінилась підтримка щодо українських біженців

Латвійці повернулись до тогорічних показників підтримки розміщення українських біженців у власній країні.

5 серпня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Латвії зменшилась підтримка прийому та розміщення українських біженців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опитування громадської думки, проведеної Rait Custom Research Baltic на замовлення Державної канцелярії у червні 2024 року.

У Латвії змінилась підтримка щодо українських біженців

У Латвії змінилась підтримка щодо українських біженців. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування Rait Custom Research Baltic, 48% жителів Латвії підтримують прийом українських біженців. Такі показники на 12% гірші, ніж під час опитування у березні 2024 року, коли підтримку висловили 60,1% латвійців. 

Причиною падіння підтримки автори опитування вбачають у сплеску українських біженців, які почали активно прибувати в Латвію весною та на початку літа, коли Росія пішла у наступ на Харківщину та завдала масових ударів по українських енергетичних об’єктах.

Попри падіння підтримки, рівень наближається до показників результатів 2023 року, коли в опитуванні у листопаді 52% латвійців висловились за прийом українських біженців.

Також Rait Custom Research Baltic запитали у латвійців, чи вони підтримують вступ України до ЄС та НАТО. Показники залишились майже не змінними у порівнянні з попередніми дослідженнями. Членство України в НАТО підтримує 45% латвійців, тоді як показник березня був 46%. Такий сами рівень підтримки спостерігається і щодо вступу України до ЄС – 45% у червні та 46% був у березні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські біженці у Швеції змінили свою думку щодо повернення в Україну після закінчення війни.

Також "Коментарі" писали про біженку з України, яка розповіла про недоліки життя в Німеччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини