Головна Новини Суспільство Біженці Українка розповіла про мінуси життя в Німеччині: від високих податків до бюрократії
commentss НОВИНИ Всі новини

Українка розповіла про мінуси життя в Німеччині: від високих податків до бюрократії

Українська біженка назвала п'ять недоліків у Німеччині, які вона помітила за понад рік життя за кордоном.

31 липня 2024, 17:30 comments1771
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після повномасштабного вторгнення Росії, Євгенією Шевчук стала однією з 1,65 млн українських біженців, які знайшли притулок у Німеччині. Після року перебування за кордоном, українка поділилась деякими негативними аспектами життя в Німеччині. 

Українка розповіла про мінуси життя в Німеччині: від високих податків до бюрократії

Українські біженці стикаються з недоліками життя в Німеччині. Фото з відкритих джерел

Євгенія Шевчук веде YouTube-канал "Німецька в кулуарах" у якому розповідає про німецьку мову та життя в Німеччині. В одному з відео українська біженка вказала на мінуси життя в Німеччині.

Високі податки

Одним з найбільших мінусів, за словами Євгенії, виявились високі податки, які сягають 40-45% від доходу. У Німеччині податкова система базується на шести категоріях, які залежать від соціального статусу людини. Наприклад, самотні та неодружені люди зазвичай належать до першої категорії з найвищими податками. Сімейні пари, натомість, можуть вибирати з категорій III, IV або V. Це означає, що неодружені люди часто платять більше, ніж одружені.

Високі ціни на життя

Ще одним значним недоліком у Німеччини стали високі ціни, особливо за оренду житла. Євгенія розповідає, що в більшості великих німецьких міст важко знайти квартиру дешевше тисячі євро на місяць. Через високу ціну, деякі орендують квартири без меблів, щоб знизити вартість.

Обов’язкове медичне страхування

Медичне страхування в Німеччині є обов’язковим для всіх. Для біженців воно оплачується державою, а для працюючих біженців 50% покриває роботодавець, а решту платить сам працівник. Хоча медична система у Німеччині на високому рівні, це стосується переважно серйозних захворювань. Євгенія зазначає, що при звичайних хворобах якість медичних послуг погана. Наприклад, коли у неї боліла нога, вона записалась на прийом до лікаря через три тижні. Коли ж він її оглянув, то заявив, що нічого не виявив. Українка також наголошує, що під час виклику швидкої потрібно знати, чи причина підпадає під правила. Якщо ж ні, то доведеться заплати високу суму за приїзд швидкої допомоги.

Проблеми з транспортом

Німеччина має розвинену транспортну мережу з сучасними поїздами. За її словами поїзди чисті, доглянуті, сучасні та оцифровані, однак, українка вказує на головну особливість німецьких поїздів — вони постійно запізнюються.

Бюрократія

Українка вважає, що один з найбільших викликів, з яким стикаються біженці в Німеччині, — це бюрократія. Оформлення будь-яких документів вимагає заповнення великої кількості паперових форм, і майже все здійснюється через пошту. За її словами, це значно ускладнює та сповільнює процеси.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що Євгенія назвала чотири переваги життя в Німеччині.

Також "Коментарі" писали про українську біженку в США, яка розповіла шокуючі відкриття про американських чоловіків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини