Головна Новини Суспільство Біженці Українська біженка назвала чотири переваги життя в Німеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська біженка назвала чотири переваги життя в Німеччині

Німеччина стала найпопулярнішим прихистком для українських біженців після початку великої війни. Українка розповіла про переваги життя у цій країні.

30 липня 2024, 10:45 comments2779
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після повномасштабного вторгнення Росії у Німеччину переїхало 1,6 млн українських біженців. Переїзд до іншої країни завжди супроводжується певними викликами, однак, для багатьох українців Німеччина стала країною, яка пропонує деякі переваги. Українка Євгенією Шевчук поділилася своїм досвідом життя в Німеччині та назвала чотири основні переваги, які вона помітила у цій країні.

Українська біженка назвала чотири переваги життя в Німеччині

Українська біженка розповіла про переваги життя в Німеччині. Фото з відкритих джерел

Євгенія Шевчук створила YouTube-канал "Німецька в кулуарах" у якому розповідає про німецьку мову та життя в Німеччині. В одному зі своїх відео українська біженка розповіла про переваги життя у цій країні. За словами Євгенії, це її власні спостереження, думки та досвід отриманий за понад рік життя у Німеччині

Соціальна підтримка

Однією з головних переваг життя в Німеччині є система соціальної підтримки. Вона стосується не лише самих німців, але й іноземців, які проживають у країні. Якщо людина втрачає роботу, вона отримує соціальну допомогу від держави. Навіть ті, хто працює, але заробляє недостатньо, також можуть розраховувати на підтримку. 

Особливої уваги заслуговує "кіндергельд" — фінансова допомога на дітей, яка виплачується до досягнення дитиною 18 років. У випадку, якщо дитина продовжує навчання і не працює, допомога може бути подовжена до 21 року. Українці, які проживають у Німеччині, також мають право на отримання цієї допомоги.

Для малозабезпечених громадян існує система "тафель" — щотижневий набір продуктів за символічну ціну в кілька євро. Зазвичай у набір входять продукти, термін придатності яких наближається до закінчення.

Якість продуктів

Ще однією значною перевагою у Німеччині Євгенія назвала високу якість харчових продуктів, зокрема сирів, йогуртів та різних консерв. За словами української біженки, на полицях магазинів можна знайти велику кількість продукції з маркуванням "біо", що свідчить про їхню органічність. Для веганів та вегетаріанців тут також створені комфортні умови, адже асортимент необхідних для них продуктів у Німеччині дуже широкий.

Доглянута природа

Українка відзначила доглянутість та охайність німецьких міст та зон відпочинку. Тут можна знайти багато гарних місць, облаштованих для туристів, що сприяє розвитку внутрішнього туризму. Німці дбають про чистоту навколишнього середовища, що робить країну однією з найчистіших у світі.

Сортування сміття

Євгенія вказала, що Німеччина відома своїм ретельним підходом до сортування сміття, як важливої частини турботи про навколишнє середовище. Проте, інколи це може створювати певні незручності. За словами українки, наприклад, пластик можна викидати лише у спеціальні жовті пакети, які потрібно забирати в ратуші у визначені дні та години. Крім того, необхідно дотримуватися графіку вивезення сміття, який може відрізнятися залежно від району. 

Таким чином, переваги життя в Німеччині для українців включають потужну соціальну підтримку, високу якість харчових продуктів, доглянуту природу та серйозне ставлення до сортування сміття. Ці фактори роблять Німеччину привабливою країною для життя українських біженців та відкривають нові можливості для тих, хто змушений залишити Україну через війну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в угорців змінилось ставлення до українських біженців.

Також "Коментарі" писали про українську біженку в США, яка розкрила правду про дружбу з американцями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини