Головна Новини Суспільство Біженці Фальшиве тепло: українка розкриває правду про дружбу з американцями
commentss НОВИНИ Всі новини

Фальшиве тепло: українка розкриває правду про дружбу з американцями

Українська біженка розповіла про культурні відмінності між українцями та американцями, які її здивували у США.

29 липня 2024, 10:30 comments5330
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot









Два роки тому Марія переїхала до США за програмою для українських біженців U4U. Вона почала працювати в місцевій компанії та активно спілкуватись з іншими емігрантами та американцями. За цей час українка помітила кілька цікавих відмінностей між українською та американською культурами.

Фальшиве тепло: українка розкриває правду про дружбу з американцями

Біженка з України пояснила, які культурні відмінності між українцями та американцями. Фото з відкритих джерел

В США Марія почала вести Youtube-канал Robinzona, на якому ділиться історіями про своє життя в Америці. В одному з випусків українка виділила кілька культурних відмінностей між українцями та американцями.

Успіх по-американськи

Марія зауважує, що коли в Америці знайомляться з новими людьми, то перше питання, яке вони задають, – це "Чим ви займаєтеся?". В Америці ваша робота визначає вашу особистість. Люди тут ставлять великий акцент на кар'єрних досягненнях і фінансовому успіху. 

За словами Марії, авторитетна людина в США – це, як правило, та, яка багато заробляє та має значний авторитет. Яскравим прикладом українка називає сім’ю Кардаш'ян або співачку Тейлор Свіфт – люди, які не лише досягли фінансового успіху, але й мають величезний соціальний вплив.

"Це для них мірило успіху. Чим ти займаєшся, скільки ти заробляєш, на кого ти можеш впливати, які твої важелі впливу", – говорить Марія.

Українка також наголошує, що важливі не лише гроші, чи влада, а також зв’язки. Великий вплив у США також можуть мати волонтери, які знають потрібних людей та можуть допомогти у разі потреби.

Ставлення до роботи

За словами Марії, американці мають дуже серйозне ставлення до роботи, адже це не стільки вибір, скільки необхідність. В Америці неможливо не працювати, якщо ти не маєш багатих батьків або значного капіталу. Українка розповідає, що американці постійно працюють, часто відмовляються від відпочинку і такий трудовий етикет може здатися вимушеним культом роботи.

"Ми в цьому плані набагато більш європейські. Ми знаємо, що таке відпочивати, але в той самий час ми багато працюємо. У нас не так, як в Іспанії, що все закривається, бо в них сієста. Я б сказала, що в Україні, щось посередині", — говорить українка.

Спілкування та стосунки

Спілкування в Америці часто виглядає функціональним. Люди здаються ввічливими та привітними, але їхні слова можуть бути поверховими. Вони можуть запитати "Як справи?" не через справжній інтерес, а, тому що це частина культурного етикету. Марія пояснює, що це може здаватися фальшивим, але для них це звичайна практика. Українці, навпаки, можуть здатися холодними при першому знайомстві, але, за словами Марії, відносини в Україні часто глибші та справжніші.

Марія привела у приклад свою подругу американку, яка деякий час жила в Україні. За її словами, люди в Україні не шукають зоровий контакт, що викликало у американки відчуття самотності. Марія пояснює, що в Америці зоровий контакт з незнайомцями означає, що вони "визнають вашу присутність".

Однак, українка також вказує, що часто дуже тепле спілкування з американцями не має глибшого контексту.

"Тут, буває, що тепле-тепле, а потім глибше копнеш, а там лід. Ти думаєш, Боже мій, навіщо такі сиропи мені на вуха лили, якщо зараз ти цього не мав на увазі", — говорить Марія про дружбу з американцями.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що українська біженка пояснила, що її шокувало у відносинах з американськими чоловіками.

Також "Коментарі" писали про країну, у якій біженці з України ризикують стати безхатьками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини