Головна Новини Суспільство Біженці Українські біженці можуть стати безхатьками: в якій країні виникли проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці можуть стати безхатьками: в якій країні виникли проблеми

Українські біженці опинились під загрозою залишитись без житла або потрапити в сексуальну експлуатацію у Великій Британії.

16 липня 2024, 11:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Британський Червоний Хрест оприлюднив звіт у якому повідомив про загрозу для біженців з України. За даними організації тисячі українських біженців, які втекли від війни у Велику Британію можуть стати безхатьками та бути експлуатованими. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Українські біженці можуть стати безхатьками: в якій країні виникли проблеми

Українські біженці у Великій Британії. Фото з відкритих джерел

Звіт Червоного Хреста Великої Британії вказує, що урядові програми стали порятунком для українських біженців, які змушені були покинути Україну через російську агресією. Однак, українці зіткнулись з деякими недоліками в процедурах захисту, підготовки та підтримки від приймаючих осіб.

У звіті йдеться, що від початку програми "Оселя для України", з 200 тис. сімей українських біженців, понад 9 тис. опинились під загрозою стати безхатченками. Основною проблемою став розрив відносин з приймаючими сім’ями, а також труднощі, які виникають при пошуку житла. Виявилось, що українські біженці в чотири рази більше відчувають стурбованість можливу бездомність.

У Червоному Хресті привели кілька прикладів, коли українські біженці ставали бездомними. Наприклад, британська приймаюча сім’ близько опівночі вигнала українку зі свого будинку. Жінка зі своїми речами була змушена спати на пляжі.

Інша жінка за два роки перебування в статусі біженки у Британії змінила шість місць проживання та повернулась в Україну через неможливість знайти житло. Ще одна британська сім’я видає трьом поколінням українських біженців одне ліжко.

Крім того, ще одну біженку змушували до сексуальної експлуатації. У її спальні були розміщені відеокамери, а на зовнішній стороні дверей висів замок.

"Ця безпека не завжди забезпечує стабільність, необхідну людям для відновлення життя. Занадто багато сімей закінчили тим, що спали або жили в місцях, де вони відчували себе небезпечно. Це згубно вплинуло на психічне здоров’я та добробут", — пояснює проблеми біженців з України представник Червоно Хреста у Великій Британії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в угорців змінилось ставлення до українських біженців.

Також "Коментарі" писали, що в Німеччині зробили різку заяву про біженців з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини