Головна Новини Суспільство Війна з Росією 450-й день повномасштабного вторгнення рф: головні висновки – до чого готується Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

450-й день повномасштабного вторгнення рф: головні висновки – до чого готується Кремль

Приємно здивувала стрімка консолідація всіх демократичних, розвинених, цивілізованих країн для відбиття біди, яка впала на українські голови

19 травня 2023, 12:04 comments5033
Поділіться публікацією:

П'ятницю, 19 травня, на яку припадає 450-й день відкритої війни Росії проти України, наша країна зустріла, відбиваючи чергові атаки ворожих дронів. Почастішали останнім часом і ракетні масовані обстріли. Втрачаючи ініціативу на землі, у тому числі в районі Бахмута, росіяни все частіше вдаються до тактики повітряного – дистанційного – терору. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про головні висновки на даному етапі війни, а також перспективи подальшого розвитку подій.

450-й день повномасштабного вторгнення рф: головні висновки – до чого готується Кремль

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Складається враження, що після закінчення війни ми матимемо найсильнішу армію на європейському континенті

Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, голова Луганської військово-цивільної адміністрації (2015-2016 роки), керівник та засновник волонтерської групи "Народний тил" Георгій Тука поділився такими думками:

"Щодо Росії – явно не виправдалися очікування агресора на легку прогулянку. Росія вплуталася в абсолютно неочікувану повномасштабну війну, до якої вона не готувалася і не готова на сьогоднішній день. Я впевнений повністю, що в цій війні Росія зазнає нищівної поразки".

Щодо світу, продовжує експерт, то приємно здивувала стрімка консолідація всіх демократичних, розвинених, цивілізованих країн для відбиття біди, яка впала на українські голови.

"Ми отримуємо величезну допомогу – і військову, і фінансово-економічну, і гуманітарну, і дипломатичну, – нагадує Георгій Тука. – Не маю жодного сумніву, що ця допомога надаватиметься надалі, скільки б часу не тривала ця війна. І після її закінчення, безперечно, нам допоможуть відновитися після руйнувань, які принесли росіяни на нашу землю".

Україна, наголошує експерт, переживає вкрай тяжкий період.

"Проте, я бачу, як змінюються, насамперед, завдяки допомозі наших союзників, склад та сила ЗСУ. Це неймовірно тішить, – зізнався Георгій Тука. – Складається враження, що після завершення війни (нашою обов'язковою перемогою) ми матимемо найсильнішу армію на європейському континенті. Виходячи з цього, думаю, швидко прийматимуться рішення про вступ України до НАТО (не кажучи вже про ЄС) з подальшим використанням потенціалу Збройних сил України як миротворців ООН при вирішенні конфліктів у різних точках земної кулі".

Кремль готується до другої серії війни проти України

Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, експерт-міжнародник Ігор Соловей розмірковує так:

"Поки що не видно, щоб росія була готова зупинитися. Наразі основні зусилля противника зосереджені на цементуванні своєї присутності у вже захоплених районах України".

Паралельно, продовжує експерт, ведуться ракетні обстріли – як прикордонних регіонів, так і в глибині країни, щоб збити підготовку до нашого контрнаступу.

"Але також спостерігається, що росія продовжує накопичувати людські резерви та озброєння, переводить економіку на військові рейки тощо. Це – ознака того, що Кремль готується до другої серії війни проти України", – упевнений Ігор Соловей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається всередині Росії — чи є передумови, що путінський режим впаде.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини