Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ ЗСУ на півдні переноситься: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ ЗСУ на півдні переноситься: у чому причина

Українські військові готуються відбити атаку росіян

4 серпня 2022, 17:40 comments1684
Поділіться публікацією:

Активна фаза контрнаступу ЗСУ, яка анонсувалась багатьма військовими експертами на серпень, тепер переноситься. Причина, чому ЗСУ змінюють свої плани – зустрічний удар російської армії. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів військовий експерт Олег Жданов.

Контрнаступ ЗСУ на півдні переноситься: у чому причина

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Експерт вважає, що за фактом українські сили вже розпочали контрнаступ у Херсонській області. Є великі успіхи, адже звільнено цілу низку населених пунктів, під контролем українських військових гарні позиції, з яких можна потужніше наступати у бік Херсона. У такому темпі й надалі посилюючи його можна було б просуватися і далі, але росіяни вирішили піти на те, щоб зробити зустрічний удар. Саме тому українській армії доведеться відкласти плани щодо контрнаступу.

Олег Жданов вважає, що насамперед українцям потрібно буде розбити плани ворога, не дати йому атакувати, а вже потім повертатися до питання контратаки. Якщо військам допоможуть резерви, то цілком можливо, що після цього розпочнеться анонсований раніше великий контрнаступ.

За словами експерта, можуть бути різні варіанти подальших дій. Війська можуть перейти до глухої оборони або позиційних сутичок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупанти продовжують масований наступ на Донбасі. Внаслідок удару окупантів по зупинці у Торецьку багато загиблих та поранених.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Оленівка №2: російські пропагандисти повідомили про новий обстріл колонії з українськими військовополоненими.

Раніше "Коментарі" писали – в Офісі президента назвали 4 складові для переговорів з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини