Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кіберстійкість: Як в Україні збираються захищати інформаційні системи Сил оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Кіберстійкість: Як в Україні збираються захищати інформаційні системи Сил оборони

Сили оборони України використовують цифрові рішення як на стратегічному, так і на тактичному рівнях, тому ворог постійно вдається до кібертероризму

22 березня 2023, 15:17
Поділіться публікацією:

Громадська організація “Аеророзвідка” розпочинає проєкт “Кіберстійкість”, який має захистити інформаційні системи війська від ворожих атак, а також запровадити принципи кібербезпеки. Про це йдеться у повідомленні громадської організації, пишуть "Коментарі".

Кіберстійкість: Як в Україні збираються захищати інформаційні системи Сил оборони

"Українські військові використовують десятки програм, додатків та сервісів, які дозволяють забезпечувати поінформованість та ситуаційну обізнаність. Це покращує взаємодію між підрозділами та дозволяє якісніше використовувати наявне озброєння", — пояснюють в ГО.

Сили оборони України використовують цифрові рішення як на стратегічному, так і на тактичному рівнях, тому ворог постійно вдається до кібертероризму.

“Наш перший крок – забезпечення ключами безпеки FIDO всіх користувачів системи ситуаційної обізнаності Delta розробки Центру інновацій та розвитку оборонних технологій Міністерства оборони України. Це одна з найбільш поширених у війську систем. Маючи доступ до Дельти, сили безпеки й оборони України можуть максимально оперативно та ефективно ідентифікувати та розкривати ворога“, – йдеться у повідомленні.

Тож перші ключі безпеки FIDO зможуть отримати саме користувачі Delta. Для цього вони мають ознайомитися з інструкцією в системі та заповнити анкету.

“Започаткування такого проєкту – це додатковий крок у підвищенні рівня безпеки і кіберзахисту Delta. Це значно ускладнить ворогу його намагання скомпрометувати систему в цілому, і зокрема убезпечить інформаційний простір кожного користувача від витоку інформації та різноманітних кібератак. Стандарт FIDO2 – найсучасніший стандарт автентифікації користувачів, рекомендований FIDO Alliance та World Wide Web Consortium, що підтверджує його надійність і безпеку“, – каже керівник напрямку ІТ ГО “Аеророзвідка” Руслан Прилипко.

Ключ безпеки FIDO – це інструмент двофакторної автентифікації для доступу у різноманітні системи та застосунки. Ключ безпеки використовують у доповненні з паролем – як другий фактор перевірки користувача. Ключ підтримується основними операційними системами та браузерами. Паролі, які вводить та зберігає користувач, легко вкрасти за допомогою фішингу, шкідливих програм та інших типів атак. Фізичний ключ безпеки, як другий фактор автентифікації, підвищує конфіденційність, оскільки ніколи не зберігається на сервері або комп’ютері користувача. Водночас у разі викрадення ключа увійти в обліковий запис лише з допомогою його буде неможливо.

Як писали "Коментарі", нашій артилерії вдалося створити "сітку смерті". Це коли засоби розвідки дуже щільно та ефективно співпрацюють із засобами вогневого ураження. Безумовно, до цих засобів вогневого ураження належать не тільки ракетні війська та артилерія, а й авіація повітряних сил.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про три складові осучаснення українських військових підрозділів і насамперед ракетних військ та артилерії.

Читайте також на сайті "Коментарі" — які завдання для української ППО є найскладнішими пояснили в ЗСУ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини