Головна Новини Суспільство Війна з Росією Іран, ймовірно, збільшить поставки зброї до Росії, - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран, ймовірно, збільшить поставки зброї до Росії, - ISW

Аналітики прогнозують зміцнення російсько-іранського співробітництва

30 березня 2023, 11:35
Поділіться публікацією:

Ймовірно, Іран намагається зміцнити двосторонні стосунки безпеки з Росією, в яких обидва є більш рівноправними партнерами, і, напевно, збільшить поставки зброї Росії, переслідуючи цю мету. Такий прогноз, за підсумками зустрічі голів МЗС Росії та Ірану, зробили аналітики американського Інститут вивчення війни.

Іран, ймовірно, збільшить поставки зброї до Росії, - ISW

Російські безпілотники "Гєрань", ймовірно, є перейменовані іранські "Шахєди"

"Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян зустрівся з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Москві 29 березня, щоб розглянути стратегічні та довгострокові угоди про співпрацю, які, ймовірно, посилять двосторонні відносини Росії та Ірану в галузі безпеки, — відзначають аналітики ISW. — Абдоллахіян заявив, що офіційні особи Росії та Ірану знаходяться на завершальній стадії підписання угоди про співпрацю".

Окрім цього, американські аналітики зазначили, що Абдоллахіян і Лавров, ймовірно, обговорили продовження зусиль Росії щодо закупівлі іранських систем озброєнь для використання в Україні та завершену угоду про надання Росією Ірану штурмовиків Су-35. Посилаючись на дані Українського центру опору, вони  повідомляють про відновлення іранською авіакомпанією Pouya Air Transport регулярних рейсів між Тегераном і Москвою — ймовірно, для підтримки поставок зброї.

"Український центр опору також повідомив, що офіційні особи Ірану планують доставити безпілотники Shahed-131 персоналу групи Вагнера і що персонал Вагнера почав тренуватися з керування безпілотниками, хоча ISW не знайшло підтвердження того, що персонал групи Вагнера використовував безпілотники іранського виробництва в Україні", — обережно кажуть американські аналітики.

Раніше ISW оцінювало, що Росія покладається на Іран щодо військової та технологічної підтримки в Україні, і що деякі іранські співробітники, ймовірно, знаходяться в Україні, безпосередньо підтримуючи російські атаки на українську інфраструктуру. 

Тим часом, РФ внесла Угорщину до списку "недружніх країн". А у Британії зробили тривожну заяву.

Окрім цього, стало відомо, коли українцям чекати підвищення тарифів на газ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини