Головна Новини Суспільство Війна з Росією Танки Challenger 2 у бою ще не побачимо: у Британії зробили тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Танки Challenger 2 у бою ще не побачимо: у Британії зробили тривожну заяву

Міністр оборони Британії Бен Уоллес вважає, що Україні потрібна значна підготовка для використання Challenger 2 у бою

30 березня 2023, 11:10 comments2757
Поділіться публікацією:

Для використання українцями британських танків Challenger 2 на передовій потрібна значна підготовка. Як повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Sky News, про це заявив міністр оборони Британії Бен Уоллес.

Танки Challenger 2 у бою ще не побачимо: у Британії зробили тривожну заяву

Танки Challenger 2. Фото: з відкритих джерел

Глава Міноборони Британії зазначив, що Україні "потрібно пройти значний обсяг підготовки", перш ніж використовувати такі танки в бою.

"Водночас їх (Ред. — Українських військових) керівництво має вправлятися і тренуватися у веденні бойових дій на рівні бригади або бойової групи — вести бій за зразком НАТО або за західним зразком", — уточнив Бен Уоллес.

Міністр додав, що такі тренування дуже важливі на тлі планів України контрнаступ.

Варто зазначити, що в Міністерстві оборони України офіційно підтвердили, що британські танки Challenger 2 прибули до України. Про це повідомила агентство AFP прес-секретар Міноборони Ірина Золотар. Трохи згодом міністр оборони України Олексій Резніков опублікував відео з британськими танками в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – сьогодні, 30 березня, Україна переживає 400-й день повномасштабного російського вторгнення . Верховний командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі закликав продовжувати підтримувати Україну аж до нашої перемоги над агресором. Тим часом, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков запевнять, що війна триватиме ще довго. А міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що ми точно переможемо, коли буде відновлено наші кордони станом на 1991 рік, забезпечена безпека всіх українців, а військових злочинців буде покарано. Про що говорять усі ці заяви? Які головні висновки та очікування на 400-й день повномасштабної війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванович

30 березня 2023, 10:25

Начебто у Британії є досвід використання саме цих танків та саме у бойових діях. І чому саме за "західним зразком"? Де саме цей зразок довів на практиці що він таки зразок? Здається, пан Воллес вже готується до головування РФ у Раді Безпеки ООН з 1 квітня 2023...


Новини