Головна Новини Суспільство події Коли українцям чекати підвищення тарифів на газ
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли українцям чекати підвищення тарифів на газ

Ціна газу зросте через здорожчання електроенергії, води та складну фінансову ситуацію в Нафтогазі

30 березня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Після закінчення опалювального сезону в Україні планують переглянути тарифи на електроенергію. Тож експерти не виключають, що незабаром можуть змінитись й тарифи на газ, пишуть "Коментарі" з посиланням на "24 канал".

Коли українцям чекати підвищення тарифів на газ

Тарифи на газ можуть зрости після опалювального сезону

Експерт з житлово-комунальних послуг Олег Попенко розповів, що українці можуть очікувати підняття тарифів на газ в середньому десь до 11 – 12 гривень.

"Наскільки я знаю, розглядається декілька варіантів підняття вартості газу: перший етап – 11 – 12 гривень, другий – до вартості 16 гривень. Тарифи можуть зрости з огляду на: перегляд тарифу на електроенергію та послуги водоканалів, враховуючи надскладну фінансову ситуацію в Нафтогазі", — пояснює експерт з житлово-комунальних послуг Олег Попенко.

Як каже експерт з ЖКГ, за деякими оцінками, Нафтогаз потребує з бюджету 200 – 300 мільйонів гривень, тож можна припустити, що у Нафтогазі підуть на непопулярні кроки й будуть підіймати тарифи для населення, тобто для побутових споживачів.

У липні Кабмін продовжив дію фіксованої ціни на газ для виробників тепла на рівні 7,4 гривні за кубометр газу до 31 травня 2023 року. На думку уряду, така ціна повинна була дати змогу місцевій владі не підвищувати тарифи на тепло та гаряче водопостачання в Україні.

Як писали "Коментарі", Уряд подовжив спеціальний період із пільговими цінами на електроенергію до кінця квітня. Таке рішення оприлюднив 24 березня 2023 року Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що очікуване підвищення тарифів водоканалів набуло своїх обрисів. На нас очікує дворазове підвищення тарифів на послугиводоканалів. З 1 квітня та 1 липня. У середньому тарифи зростуть на 10% із 1 квітня та на 10% із 1 липня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Sens

30 березня 2023, 09:16

А якже обіцянки і укази зєлі про не підвищення ціни на газ до кінця війни і ще пів року після ?


Новини