Головна Новини Суспільство події Українцям підвищать тарифи на воду: якими будуть нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям підвищать тарифи на воду: якими будуть нові ціни

Питання про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення у 2023 році Національна комісія збирається розглядати вже у березні

15 березня 2023, 09:40 comments3850
Поділіться публікацією:

Очікуване підвищення тарифів водоканалів набуло своїх обрисів. Як і було обіцяно НКРЕКП, на нас очікує дворазове підвищення тарифів на послуги водоканалів. З 1 квітня та 1 липня. У середньому тарифи зростуть на 10% із 1 квітня та на 10% із 1 липня. Як передає видання "Коментарі", про це пише у себе у Facebook експерт у питаннях ЖКГ Олег Попенко.

Українцям підвищать тарифи на воду: якими будуть нові ціни

Українцям перерахують тарифи на воду. Фото: із відкритих джерел

"Цифри дуже різні, беріть дивіться ваше місто і прикидайте наскільки ви платитимете більше. Наприклад, Дрогобичводоканал та водоканал у Кіровоградській області тільки за водопостачання підняли тарифи одразу на 30%, а десь підняли на 5%. Чому така велика різниця нас ще належить розібратися чи там уже всі труби відремонтували, все обладнання замінили? Ну, ми ж розуміємо, що це зовсім не так", — написав експерт.

Залишити тарифи на колишньому рівні, як вважають у комісії, більше неможливо. Серед причин зростання називають підвищення витрат за електроенергію; зростання вартості ремонтів та необхідність в оновленні водомереж; скорочення кількості споживачів приблизно 10%.

Наголошується, що проекти тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення уважно перевірили, тому перерахунок відповідає вимогам чинного законодавства.

"Щоб стримати фінансове навантаження на споживачів та забезпечити надання послуг централізованого водопостачання та централізованого водовідведення належної якості, регулятором було мінімізовано витрати у структурі тарифів", – йшлося у повідомленні Нацкомісії 10 березня 2023 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – хто в Україні більше захищений – споживачі чи бізнес: що змінилося від початку повномасштабної війни.

Українцям підвищать тарифи на воду: якими будуть нові ціни - фото 2

Українцям підвищать тарифи на воду: якими будуть нові ціни - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ираида

16 березня 2023, 13:23

Повысили пенсии на три копейки, чтобы тут же забрать это повышение на оплату повышенных тарифов на свет и воду. Спасибо вам гранатой в анус!

Sergey

15 березня 2023, 20:33

С каждым днём всё радостнее жить...(((

Валентин

15 березня 2023, 19:33

Война войной, а нищее население нужно еще сделать беднее

Oleksandr

15 березня 2023, 15:00

a de moratorii na pidvischennya cin ?

Сергей

15 березня 2023, 13:39

А как же мораторий на повышение тарифов?

Партия 5.10

15 березня 2023, 12:09

А как же военный стан ? Зеленое офшорное дерьмо - провокатор войны, обещал, что до конца войны ничего повышаться не будет, даже налоги обещал снизить и как обычно всех обманул ! Мужики сидят невыездные в этой срани Украдолбине без работы и помощи от этого проклятого государства, мужиков готовят на мясо войны, а пока им тарифы повышают ! Будь трижды проклята эта Украдина с ее фашистской властью !

Микола

15 березня 2023, 10:54

Неправильні у вас цифри. Станом на зараз Львівводоканал Тариф для споживачів з ПДВ: 25.88 грн/м³ (з них: 17.29 грн/м³ - Водопостачання, 8.59 грн/м³ - Водовідведення,)


Новини