Головна Новини Суспільство події Більше не друг і не союзник: РФ внесла Угорщину до списку «недружніх країн»
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше не друг і не союзник: РФ внесла Угорщину до списку «недружніх країн»

Причиною того, що РФ віднесла Угорщину до недружніх країн Росії послужили санкції ЄС, до яких приєднався Будапешт

30 березня 2023, 10:50 comments1325
Поділіться публікацією:

РФ віднесла Угорщину до недружніх Росії країн через приєднання Будапешта до антиросійських санкцій, запроваджених за розв'язану Кремлем війну проти України. Як передає видання "Коментарі", про це заявив посол РФ в Угорщині Євген Станіславов, повідомляє російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

Більше не друг і не союзник: РФ внесла Угорщину до списку «недружніх країн»

Путін та Орбан. Фото: з відкритих джерел

Євген Станіславов заявив, що, незважаючи на спроби Угорщини відстоювати власні інтереси, які часто йдуть урозріз із політикою Євросоюзу, факт залишається фактом: Угорщина погодилася підтримати всі антиросійські санкції, проголосувала за всі санкційні пакети Брюсселя і змушена їх суворо виконувати.

Тому Москва віднесла Угорщину до категорії недружніх Росії країн, "на адресу яких можуть застосовуватися наші заходи у відповідь", сказав Станіславов.

При цьому російський дипломат зазначив, що РФ "тримає канали діалогу відкритими, заради збереження накопиченого за минулі роки багажу позитивних напрацювань". Тим самим у Росії натякнули, що Угорщина все ще може змінити ситуацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прем'єр Угорщини Віктор Орбан несподівано заявив, що доведеться переглянути відносини з Росією: що сталося.                                                                                             

Також видання "Коментарі" повідомляло – прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков несподівано розвінчав міф про те, що Росія в Україні проводить "спеціальну військову операцію". Рупор Кремля назвав події війною, що відбуваються в Україні, і заявив, що це "надовго".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини