Головна Новини Суспільство Війна з Росією Іран і Росія відновлюють транспортний маршрут, який допоміг перемогти Третій рейх
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран і Росія відновлюють транспортний маршрут, який допоміг перемогти Третій рейх

Росія хоче відновити Трансіранський маршрут і таким чином через Іран постачати нафту та газ на азійський ринок.

22 грудня 2022, 18:06
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія та Іран продовжують тісну співпрацю. РФ ділиться з Іраном ядерними розробками, а той своєю чергою відправляє зброю до Росії. Для більшої співпраці країни планують оживити Трансіранський маршрут (Перський коридор), який допоміг СРСР та союзникам у розгромі Третього рейху під час Другої світової війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Biznes Alert.

Іран і Росія відновлюють транспортний маршрут, який допоміг перемогти Третій рейх

Росія продовжує посилювати співпрацю з Іраном. Фото з відкритих джерел

Після нападу Росії на Україну, який розвивається все швидше з 2014 року і в наступній фазі з 2022 року. Захід почав усе більше посилювати процес ізоляції Москви, своєю чергою Росія почала шукати альтернативні торговельні шляхи, постачальників і посередників. І тут з’явився Іран та ідеї відновити перський коридор, який допоміг перемогти у Другій світовій війні.

Коли СРСР і союзники співпрацювали, щоб перемогти Третій Рейх їм у цьому допоміг Трансіранський маршрут. Через нього США, Великобританія і Канада змогли забезпечити радянську армію в цілому понад 5,2 млн тонн різноманітних вантажів, які були необхідні для СРСР.

Іранська влада відразу почала наголошувати, що відкладений проєкт Трансіранського маршруту має бути розроблений спільно з Росією, якій потрібен посередник для газових і нафтових продажів. Також Тегеран поставляє через нього Кремлю дрони-камікадзе іможливо балістичні ракети.

Трансіранський маршрут тягнеться від Перської затоки, а незабаром, ймовірно, від Аравійського моря до Росії. Проте маршрут коридору веде не лише вглиб Росії, а й до Чорного моря через Волгу та Дон. Таким чином, створюється логістичний ланцюг, який в умовах безперервного протистояння з Росією загрожує безпеці не лише України, а й Європи.

"Ми спостерігаємо зростання торгівлі, рух суден у Каспійському морі та розвиток логістичної інфраструктури Ірану прискореними темпами. Росія налаштована на максимальне розширення під час війни з Україною. Трансіранський маршрут створює для цього необхідну матеріально-технічну підтримку. Він прискориться, коли Іран приєднається до Євразійського економічного союзу та Шанхайської організації співробітництва у 2023 році", — пише аналітик NaviRisk Лукаш Пшибишевський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іран та Росія укладати договір про співпрацю.

Також "Коментарі" писали про те, що в Росії закінчились іранські дрони-камікадзе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини