Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ігнат про новий рід військ: Є певні стратегічні задуми
commentss НОВИНИ Всі новини

Ігнат про новий рід військ: Є певні стратегічні задуми

В української влади та військового командування є певні стратегічні задуми щодо створення нового роду військ, про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає портал «Коментарі»

8 лютого 2024, 19:10
Поділіться публікацією:

Юрій Ігнат відмовився конкретизувати, які саме стратегічні задуми є у військових, проте додав без безпілотників сьогодні ніхто не обійдеться.

Ігнат про новий рід військ: Є певні стратегічні задуми

Юрій Ігнат розповів про дрони

У цьому контексті він навів приклад Туреччини, де безпілотники використовують не тільки військові. За його словами, їх активно використовують у роботі працівники поліції та прикордонники, щоби боротися з контрабандою.

"Тому безпілотники безумовно будуть корисні усім",
- підкреслив Юрій Ігнат.

Нагадаємо "Коментарі" розповідали, що Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів та Генеральному штабу створити у структурі ЗСУ Сили безпілотних систем як окрему структуру. Він відзначив, що дрони — безпілотні системи — довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі — це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це також дрони, підкресли очільник України.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні створять новий рід військ, що допоможе у війні з Росією, про це, зокрема, говорив військовий експерт Владислав Селезнєв. Він припустив, що все буде організовано максимальнооперативно. Експерт вважає, що завдяки використанню дроні війну РФ проти України можна вважати війною четвертого покоління, де важливу роль відіграє техніка і технології, які допомагають зберігати життя українських військових. За його словами, щоб оформити новий рід військ потрібен час, адже стартує певна бюрократична рутина, пов’язана з оформленням документів, пошуком джерел фінансування, створення нової структури в системі Збройних сил України.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що Михайло Федоров розповів, що Україна розробляє аналог "ланцетів", який уже пройшов випробування. Він заявив, що вже скоро російські танки будуть палати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини