Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні створять новий вид військ. Президент підписав указ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні створять новий вид військ. Президент підписав указ

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів та Генеральному штабу створити у структурі ЗСУ Сили безпілотних систем як окрему структуру, про це сказано в указі, повідомляє портал «Коментарі»

6 лютого 2024, 20:26
Поділіться публікацією:

В указі підкреслюється, що створення Сили безпілотних систем необхідне для нарощування спроможностей Збройних сил України.

В Україні створять новий вид військ. Президент підписав указ

В Україні роблять ставку на дрони

Пізніше Володимир Зеленський розповів, що створення нового роду військ повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом.

"Дрони — безпілотні системи — довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі — це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це також дрони",
- розповів президент.

Зеленський перерахував завдання, які необхідно виконати для створення нових Сил безпілотних систем. По-перше, треба створити спеціальні штатні посади під роботу з дронами. По-друге, необхідні спеціальні підрозділи та їх ефективне тренування. По-третє, потрібні систематизація досвіду та постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу.

Президент підкреслив, що це є спільним завданням як для армії, так і для Міноборони та уряду.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що у 2024 році українські захисники отримають мільйон дронів. Для цього нашій країні потрібно збільшити виробництво на 60%. Разом х тим, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко висловив думку, що лише FPV-дрони не зможуть вплинути на загальний перебіг бойових дій. Потрібне комплексне застосування різних видів озброєнь, бо самими дронами війну не виграти.

Портал "Коментарі" повідомляв, що на думку генерала Миколи Маломужа, дрони балістичного типу – це зброя, проти якої безсилі навіть найновіші системи ППО Росії, тому саме на їхньому виробництві потрібно зосередитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини