Головна Новини Суспільство Війна з Росією Через два місяці росіяни відчують. Федоров повідомив, що Україна розробляє аналог «ланцетів»
commentss НОВИНИ Всі новини

Через два місяці росіяни відчують. Федоров повідомив, що Україна розробляє аналог «ланцетів»

Україна уже протестувала перші дрони власного виробництва, які досягають відстані більше 40 км, про це сказав в інтерв’ю Forbs віце-прем'єр з цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє портал «Коментарі»

7 лютого 2024, 14:50
Поділіться публікацією:

В Україні є безпілотники, які літають на відстань до 20 км, серед них коптери, FPV-дрони, але потрібні дрони, які досягають далі, відзначив Михайло Федоров.

Через два місяці росіяни відчують. Федоров повідомив, що Україна розробляє аналог «ланцетів»

Українські "ланцети" нищитимуть техінку ворога

За його словами, Україна розробляє безпілотники за типом російських "ланцетів", які більш високотехнологічні. Більше того, додав Федоров, уже пройшли перші тестування таких дронів.

"Важко назвати конкретні дати, але, я думаю, що протягом двох місяців почне зʼявлятися інформація у російських пабліках, як палають їхні танки",
— сказав міністр.

За словами Федорова, в найближчі тижні вирішиться доля контрактів на виробництво дронів. А для того, щоби "розігнати" виробництво потрібно, на його думку, десь півроку.

Нагадаємо "Коментарі" розповідали, що Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів та Генеральному штабу створити уструктурі ЗСУ Сили безпілотних систем як окрему структуру. Він відзначив, що дрони — безпілотні системи — довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі — це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це також дрони, підкресли очільник України.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що у 2024 році українські захисникиотримають мільйон дронів. Для цього нашій країні потрібно збільшити виробництво на 60%. Разом х тим, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко висловив думку, що лише FPV-дрони не зможуть вплинути на загальний перебіг бойових дій. Потрібне комплексне застосування різних видів озброєнь, бо самими дронами війну не виграти.

Портал "Коментарі" повідомляв, що на думку генерала Миколи Маломужа, дрони балістичного типу – це зброя, проти якоїбезсилі навіть найновіші системи ППО Росії, тому саме на їхньому виробництві потрібно зосередитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини