Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гуменюк заявила про успіхи ЗСУ на лівому березі Херсонщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Гуменюк заявила про успіхи ЗСУ на лівому березі Херсонщини

Українська армія знищує військову техніку росіян на лівому березі Херсонської області.

25 квітня 2023, 14:25 comments1833
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця ОК Південь Наталія Гуменюк оголосила про певні успіхи українських військ на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Кореспондент".

Гуменюк заявила про успіхи ЗСУ на лівому березі Херсонщини

Речниця ОК Південь Наталія Гуменюк. Фото з відкритих джерел

Наталія Гуменюк оголосила, що наразі триває зачистка смуги лівого берега Херсонщини, яка досі залишається під контролем російських військ.

Речниця ОК Південь повідомила, що впродовж останніх трьох днів українські війська досягли певних успіхів та працюють у контрбатарейному режимі. За її словами ЗСУ знищили 13-22 одиниць російської військової техніки.

"Нам вдалося вразити та знищити артилерійські знаряддя, танки, автотранспорт, бронетехніку, системи ППО противника. Тобто наша робота з розчищення лінії фронту східного берега досить потужна, але ми все ще працюємо в контрбатарейному режимі", — говорить Наталія Гуменюк.

Гуменюк наполягає, що для успішних дій українських військ потрібно дотримуватись інформаційної тиші.

Нагадаймо, що 23 квітня Інститут вивчення війни проаналізував дані геолокацій російських воєнкорів та дійшов висновку про присутність українських сил на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Попри це, американські аналітики не вказали чисельність та цілі ЗСУ на цій тимчасово окупованій території.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про генерала США Бена Годжеса, який назвав ключову ціль контрнаступу ЗСУ. На його думку, українська армія зосередиться на деокупації Кримського півострова, а потім звільнить Донбас.

Також "Коментарі" писали про перестрілку між російськими солдатами та найманцями з групи "Вагнера". Згідно з даними Генштабу у населеному пункті Станиця Луганська Луганської області відбулася сутичка між російськими підрозділами, яка згодом переросла у стрілянину з жертвами. У Генштабі вважають, що стрілянина відбулась через брак успіху російської армії на полі бою та пошуку винних цієї ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини