Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові зайняли позиції на лівому березі Херсонщини – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові зайняли позиції на лівому березі Херсонщини – ISW

Військові ЗСУ утримують позиції на лівому березі Херсонської області.

23 квітня 2023, 08:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Інститут вивчення війни проаналізував текстові звіти та дані геолокацій російських воєнних блогерів та стверджує, що ЗСУ перекинули частину сил на східний (лівий берег) Херсонської області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ISW.

Українські військові зайняли позиції на лівому березі Херсонщини – ISW

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Детальний аналіз кадрів блогерів дає підстави стверджувати, що українська армія зайняла позиції на лівому березі Херсонщини. Однак в Інституті вивчення війни наразі не можуть вказати масштаби та мету таких дій ЗСУ.

"Геолокаційні кадри, опубліковані російським milblogger 22 квітня, показують, що українські війська зайняли позиції на березі Дніпра на північ від Олешок і просунулися до північної околиці населеного пункту на трасі E97, а також на захід від Дачі", — пишуть у своєму щоденному звіті ISW.

Американська установа стверджує, що ці кадри вказують на те, що російська армія не може контролювати острови річках Кінка та Чайка, які знаходяться менше ніж за 1,5 км від позицій ЗСУ поблизу Антонівського мосту.

Згідно з повідомленнями російських блогерів від 20 і 22 квітня українські сили зайняли та утримують позиції на лівому березі вже кілька тижнів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що пропагандисти в Росії, які підтримують війну в Україні отримали посилки від невідомого відправника. Через страх загибелі один з них звернувся у поліцію, щоб перевірити вміст пакунка на наявність вибухових речовин.

Також "Коментарі" писали, що російські бізнесмени та політики починають співпрацювати з українською розвідкою, щоб врятуватись після закінчення війни



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини